search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:52
MENU CLOSE

Ισημερινός: Η συμμορία Los Lobos ευθύνεται για τη δολοφονία Βιγιαβισένσιο

10.08.2023 16:04
dolofonia equador 44-new

Την ευθύνη για τη δολοφονία του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του Ισημερινού ανέλαβε η συμμορία Los Lobos.

Όπως μεταδίδει το ΒΒC, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμορία στον Ισημερινό με περίπου 8.000 μέλη, πολλά από τα οποία είναι στη φυλακή. Επίσης, έχει εμπλακεί σε αρκετές από τις πρόσφατες φονικές συμπλοκές στις φυλακές, στις οποίες δεκάδες κρατούμενοι έχουν σκοτωθεί με βάναυσο τρόπο.

Κατά το BBC, o Φερνάντο Βιγιαβισένσιο ήταν ένας από τους λίγους υποψηφίους που ισχυριζόταν ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και κυβερνητικών αξιωματούχων στον Ισημερινό.

20 Αυγούστου οι προεδρικές εκλογές

Μετά τη δολοφονία κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 60 ημέρες στον Ισημερινό ενώ η ημερομηνία των εκλογών παραμένει η 20ή Αυγούστου.

«Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί αυτή τη στιγμή σε όλη την εθνική επικράτεια για να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών, την ηρεμία της χώρας και τις ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές της 20ης Αυγούστου», ανέφερε ο πρόεδρος του Ισημερινού σε κοινή δήλωσή του με την επικεφαλής του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου Ντιάνα Αταμαΐντ, που μεταδόθηκε από το YouTube. Η Αταμαΐντ δήλωσε από την πλευρά της πως «η ημερομηνία των εκλογών παραμένει η 20η Αυγούστου, σύμφωνα με τη νόμιμη συνταγματική εντολή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, υποψήφιος για την προεδρία του Ισημερινού στις εκλογές της 20ής Αυγούστου και δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, δολοφονήθηκε από ενόπλους την Τετάρτη, το βράδυ στην πρωτεύουσα Κίτο, καθώς αποχωρούσε από προεκλογική συγκέντρωση στην οποία ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

Ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, άλλοτε συνδικαλιστής, κατόπιν δημοσιογράφος, προτού γίνει κεντρώος πολιτικός κι εκλεγεί στο κοινοβούλιο, 59 ετών, συγκαταλεγόταν στους οκτώ υποψήφιους στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές στη Χαβάη: Στους 36 οι νεκροί, δεκάδες τραυματίες – «Στάχτη» η ιστορική πόλη Λαχέινα (Videos/Photos)

Φλόριντα: Υπερτυχερός κέρδισε ιστορικό τζακ ποτ αξίας 1,44 δισ. ευρώ

Ισημερινός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη δολοφονία προεδρικού υποψηφίου (video/photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:52