search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 09:38
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Βλέπει κουκούλωμα κυβερνητικών ευθυνών για τη δολοφονία Κατσουρή

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2295
17/8/2023
18.08.2023 10:30
kke new

Επιχείρηση εντυπώσεων και κουκουλώματος των σοβαρών ευθυνών της κυβέρνησης για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή θεωρεί το ΚΚΕ τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου με την ηγεσία της UEFA και τις ηγεσίες των 4 μεγάλων ΠΑΕ για την «οπαδική βία».

Αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις Μητσοτάκη, το ΚΚΕ έκανε λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας», σημειώνοντας πως η δήθεν αντιμετώπιση της οπαδικής βίας δεν μπορεί να γίνει με αυτούς που ενσαρκώνουν το «ποδόσφαιρο-επιχείρηση», στο έδαφος του οποίου «συγκροτούνται και δρουν
επίσημοι και ανεπίσημοι οπαδικοί στρατοί», ενώ «οι Ανώνυμες Εταιρείες στον αθλητισμό έχουν ευθύνη και για τη δράση φασιστικών ομάδων, οι οποίες, με τον μανδύα του “οπαδού”, αξιοποιούν τους συνδέσμους ως κάλυψη για την εγκληματική δράση τους».

Παράλληλα, το ΚΚΕ, στην αντίδρασή του μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου, χαρακτηρίζει εξοργιστικό το γεγονός «ότι σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σαν να μην είδε αυτό που τόσες μέρες βλέπει όλος ο ελληνικός λαός και η νεολαία, ότι η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή ήταν αποτέλεσμα της εγκληματικής δράσης ομάδας Κροατών φασιστών, οι οποίοι έδρασαν ανενόχλητοι μέσα στη χώρα μας, με την ανοχή του κρατικού μηχανισμού».

Ο Περισσός εξ αρχής υποστηρίζει πως η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι «δεκάδες εξοπλισμένοι ναζί» από την Κροατία έφτασαν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια, και περαιτέρω στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται περί κυβερνητικής ανικανότητας, αλλά περί κυβερνητικών προτεραιοτήτων, αφήνοντας να εννοηθεί κάποιου είδους ασυλία, καθώς οι «οπαδικοί στρατοί» συνδέονται με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και θύλακες του κρατικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, στις πρώτες του αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση των συναντήσεων και της σύσκεψης Μητσοτάκη για την «οπαδική βία», το ΚΚΕ επισήμως σχολίασε πως «κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα, όπως η σύσκεψη του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της δήθεν “οπαδικής βίας” – και μάλιστα με τους μεγαλοϊδιοκτήτες των ΠΑΕ – δεν μπορεί να “κουκουλώσει” τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεκάδες εξοπλισμένοι ναζί, εν πλήρει γνώσει του κρατικού μηχανισμού, έφτασαν ανενόχλητοι από την Κροατία στη Ν. Φιλαδέλφεια και, σε συνεργασία με ντόπιους ομοϊδεάτες τους, δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσουρή».

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου προσθέτει ότι: «…και φυσικά δεν μπορεί να κρύψει ότι η πολιτική της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και τα “νήματα” που συνδέουν τους “οπαδικούς στρατούς” με διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, ακόμη και με θύλακες του κρατικού μηχανισμού, είναι αυτά που στρώνουν το έδαφος για τέτοια περιστατικά».

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τη Δευτέρα, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Περικλής Κουρμούλης ανέφερε πως δεν μιλάμε απλώς για οπαδούς αλλά για «φασιστική ομάδα με διεθνείς διασυνδέσεις, όπως με τους ναζί του Αζόφ, που διένυσαν 1.400 χλμ. και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο».

Έκανε λόγο για «προκλητική προσπάθεια» να συγκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για ανοργανωσιά του κρατικού μηχανισμού, φέρνοντας σε αντίστιξη το παράδειγμα της δράσης των κατασταλτικών μηχανισμών στις περιπτώσεις εξώσεων και πλειστηριασμών. Επομένως, υποστήριξε ο Π. Κουρμούλης, είναι «ζήτημα προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, καθώς το κράτος είναι ικανό να προασπιστεί επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά δεν μπορεί να προστατέψει τον λαό».
Το ίδιο στέλεχος, επισήμανε πως «παρά τις πάμπολλες νομοθετικές παρεμβάσεις για τη λεγόμενη οπαδική βία
, το πρόβλημα παραμένει, καθώς παραμένει ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον αθλητισμό, εκεί όπου δημιουργούνται οπαδικοί στρατοί που ταυτίζονται με τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη μιας ΠΑΕ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο βρίσκει χώρο και το φασιστικό δηλητήριο».

Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις για την πολλαπλή απασχόληση

Οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 09:33