search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:05
MENU CLOSE

Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Έρευνα της Πυροσβεστικής για δολιοφθορά μετά τις …μυστηριώδεις φωτιές

19.08.2023 14:20
nosokomeio_nikaias

Έρευνα για δολιοφθορά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας μετά τις …μυστηριώδεις φωτιές ξεκινά η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Χθες μόνο εκδηλώθηκαν τρεις καινούργιες φωτιές σε διαφορετικές ώρες σε τρία διαφορετικά σημεία του νοσοκομείου: Στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στην πρώτη χειρουργική κλινική και στη συνέχεια στο εφημερείο των γιατρών.

Οι δύο τελευταίες φωτιές έσβησαν με την άμεση παρέμβαση του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που είχε βάρδια.

Στις 11.30 το βράδυ της Παρασκευής σήμανε συναγερμός στο ισόγειο του νοσοκομείου, όταν ξέσπασε φωτιά σε προθάλαμο μιας αποθήκης. Επιτόπου έσπευσαν στο σημείο 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα, οι οποίοι έσβησαν την φωτιά. Όταν οι πυροσβέστες αποχώρησαν εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά, στις 2.30 τα ξημερώματα, και στη συνέχεια λίγο πριν από τις 3 το πρωί.

Πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί και την περασμένη Πέμπτη, στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου και συγκεκριμένα σε θάλαμο της δεύτερης χειρουργικής κλινικής.

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου, και όχι μόνο, βλέπουν εμπρησμό και ζητούν να αποκαλυφθούν οι αιτίες εκδήλωσής των πυρκαγιών. Επιπλέον, ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει άμεσα δράση και να φυλάσσεται το νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και εν όψει της αυριανής γενικής εφημερίας, όπου θα πρέπει να έχουν λυθεί τα ζητήματα ασφάλειας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «υπάρχει θέμα έλλειψης πυρανίχνευσης στις περισσότερες πτέρυγες του νοσοκομείου που δεν έχουν ανακαινιστεί».

Διοικητής Νοσοκομείου: «Δεν κινδύνευσε ασθενής ή εργαζόμενος»

Την ίδια ώρα, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Πλεμμένος, υποστήριξε πως το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας είναι ασφαλές για νοσηλευόμενους και επισκέπτες.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Διοικητής μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε ασθενής, δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας σε νοσηλευόμενο ή εργαζόμενο του νοσοκομείου και δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση σε κανένα χώρο του, παρά προκλήθηκαν μονάχα μικρής κλίμακας ζημιές σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό του». Σημειώνει ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα φύλαξης στο νοσοκομείο, το οποίο αύριο εφημερεύει κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει έλεγχο των συστημάτων πυρασφάλειας σε όλα τα νοσοκομεία, με σκοπό την άμεση αναβάθμισή τους.

Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται από κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά. 
 

Διαβάστε επίσης:

Μεσσηνία: Φωτιά τώρα στην περιοχή Μάδενα – Καίγονται ελαιώνες

Δολοφονία Κατσουρή: Χωρίς δικηγόρο στην ανακρίτρια ο 43χρονος «καθοδηγητής» του Παναθηναϊκού – Πήρε προθεσμία

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα για ετοιμότητα από το 112 σε κατοίκους 4 περιοχών – Έκλεισε η Εγνατία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34