search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:49
MENU CLOSE

Ντιμπέιτ υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Νίκος Παππάς προτείνει να γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου

23.08.2023 06:20
NIKOS_PAPPAS
Eurokinissi

Επιταχύνουν ρυθμούς οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις προεκλογικές τους εκστρατείες με στόχο έως την ημέρα της εσωκομματικής κάλπης στις 10 Σεπτεμβρίου να έχουν επισκεφτεί όλες τις περιφέρειες και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για την ανασυγκρότηση του κόμματος και να κινητοποιήσουν τον κόσμο σε συμμετοχή.

Αν και στο λόγο τους, τις παρεμβάσεις τους και τις συνεντεύξεις που δίνουν όλες αυτές τις μέρες διακρίνεται ένας άτυπος διάλογος και μια ανταλλαγή θέσεων για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, εκκρεμεί και ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ. Στόχος είναι όπως έχει ειπωθεί να αναδειχθούν καλύτερα οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων και στο ευρύ κοινό και όχι μόνο σε εκείνους που παρακολουθούν στενά την προεκλογική διαδικασία.

Ο Νίκος Παππάς πρότεινε χθες, η εν λόγω τηλεοπτική αναμέτρηση να γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, ουσιαστικά δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή (Action 24) σημείωσε πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό με βάση τα δημοσιοποιημένα προγράμματα των υποψηφίων, αλλά και με δεδομένο ότι υπάρχει καταγεγραμμένη η διαθεσιμότητα της ΕΡΤ να φιλοξενήσει την τηλεοπτική αναμέτρηση. Επισήμανε μάλιστα ότι σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να γίνουν περισσότερες δημόσιες τηλεοπτικές συζητήσεις.

«Νομίζω», είπε «ότι είναι υποχρέωσή μας και θα έπρεπε να γίνουν παραπάνω από μία δημόσια συζήτηση, γιατί υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και αυτό είναι απολύτως σαφές σε όποιον παρακολουθεί τη συζήτησή μας».

Και πρόσθεσε: «Επειδή έχουμε διαφυλάξει έναν πολιτικό πολιτισμό στο πώς διεξάγεται ο διάλογος μέχρι τώρα (…) θα ήταν αποκαρδιωτικό για τον δημοκρατικό κόσμο, τον κόσμο της Αριστεράς που μας παρακολουθεί, να σηκωθούν οι τόνοι ή να γίνουν ανοίκειες επιθέσεις, χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη, αλλά θα ήταν εξίσου αποκαρδιωτικό το να κρύψουμε τις πολιτικές διαφορές κάτω από το χαλί».

Πρόσωπα από το περιβάλλον του Νίκου Παππά μετέφεραν έναν προβληματισμό, με βάση και δημοσιεύματα, για το ενδεχόμενο να εγκαταλειφθεί η προοπτική του ντιμπέιτ και τόνιζαν ότι «συμφωνήθηκε να γίνει ένα αντί για δύο, μην πάμε όμως σε κανένα». Ως εκ τούτου η πλευρά του Νίκου Παππά αναμένεται να επιμείνει και να ζητήσει να τηρηθεί ό,τι έχει συμφωνηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην σύσκεψη που είχε γίνει υπό τους Γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη στα τέλη Ιουλίου, οι τέσσερις υποψήφιοι είχαν συμφωνήσει να γίνει ένα ντιμπέιτ, (σ.σ. ο Νίκος Παππάς που έκανε την πρόταση είχε ζητήσει να γίνουν δύο) καταλήγοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να γίνει παραπάνω από ένα. Βασικό σκεπτικό ήταν ότι μια τηλεοπτική αναμέτρηση δεν μπορεί να γίνει πριν το Διαρκές Συνέδριο (2 Σεπτεμβρίου) μέχρι τότε θα είναι ανοιχτό ποιοι και πόσοι υποψήφιοι θα φτάσουν στην κάλπη. Στις εργασίες του Συνεδρίου θα «κλειδώσει» ο αριθμός και τα πρόσωπα των υποψηφίων καθώς αποτελεί τον καταληκτικό ορίζοντα για την οριστική υποβολή υποψηφιότητων, παρά το ότι οι βασικές υποψηφιότητες εγκρίθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του Ιουλίου.

Οι Αχτσιόγλου, Τζουμάκας και Τσακαλώτος έχουν πει «ναι» σε ντιμπέιτ (ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ταχθεί υπέρ μιας πιο ελεύθερης συζήτησης σε σχέση με το αυστηρό ύφος των τηλεοπτικών ντιμπέιτ όπως τα γνωρίζουμε), ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του καθώς προς το παρόν «φορτσάρουν» για να καλύψουν χαμένο χρόνο όσον αφορά τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Από το επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου αναφέρουν ότι δεν έχουν συζητήσει ακόμη πιθανή ημερομηνία, καθώς αυτή τη στιγμή επικεντρώνουν στις περιοδείες και τις παρεμβάσεις της.

Το σημερινό πρόγραμμα των υποψηφίων

Το πρόγραμμα των τεσσάρων υποψηφίων σήμερα (με βάση ό,τι έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα και υπό την αίρεση των αλλαγών λόγω πυρκαγιών) έχει ως εξής:

Έφη Αχτσιόγλου θα επισκεφθεί τον Βόλο, όπου στις 20:30 θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος στο καφέ Αίθριον – Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Γιαννιτσών και Λαχανά.
Νίκος Παππάς θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε τηλεοπτικά μέσα εν όψει της αυριανής επίσκεψή του στην Πάτρα (Max Fm, Nαυτεμπορική TV, Ionian TV)

-O Στέφανος Τζουμάκας θα επισκεφτεί την Άρτα, όπου θα έχει συζήτηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Ξενοδοχείο Κρόνος.

Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρεθεί στην Κατερίνη, όπου θα συζητήσει με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο καφέ Αμέθυστος (28ης Οκτωβρίου, Πλατεία Ηρώων) στις 19:00 μ.μ.

Διαβάστε επίσης:

Καλπάκης: «Ο Μητσοτάκης σύρεται πίσω από το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές»

Φωτιές: Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση για τις φωτιές καταθέτει η Κ.Ο. – Φέρνει δική του πρόταση για μπλόκο στον Κασιδιάρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:47