search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 00:44
MENU CLOSE

Παγκόσμιο στίβου: Επικός Τεντόγλου μετά την πρόκριση στον τελικό – «Τι μαλ… είμαι» (videos)

23.08.2023 16:12
tentoglou_2308_1920-1080_new

Ο Μίλτος Τεντόγλου χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να προκριθεί στον τελικό του μήκους, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης.

Ο έλληνας αθλητής, μόλις εξασφάλισε την πρόκριση με άλμα στα 8,25μ., τα έβαλε με τον εαυτό του φωνάζοντας «τι μαλ… είμαι». Είχε προηγηθεί η άκυρη πρώτη προσπάθεια και η δεύτερη η οποία ήταν στα 7,95μ. καθώς πάτησε πολύ πίσω.

«Έπαθε»… Ρος από τα «Φιλαράκια»

Μετά το τρίτο άλμα και το 8,25μ., ο Τεντόγλου έκανε μια χειρονομία (σχημάτισε γροθιές τα χέρια του και τα χτύπησε μεταξύ τους δύο φορές), θυμίζοντας τον… Ρος σε μια χαρακτηριστική σκηνή απ’ την κωμική σειρά «Φιλαράκια».

«Είμαι λίγο βλάκας»

Ο έλληνας πρωταθλητής ήταν απολαυστικός και στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του βλάκα, λόγω της… τσάμπα ενέργειας που ξόδεψε ενόψει του αυριανού τελικού.

«Δεν ανησύχησα. Αλλά για να μιλήσω ειλικρινά είμαι λίγο βλάκας. Έκανα άκυρο για δύο εκατοστά. Ήταν καλό άλμα το πρώτο, ήταν πάνω από 8,30μ. και θα ήταν εύκολη η πρόκριση. Και απ’ τον φόβο μου μετά για να κάνω έγκυρο είπα να πατήσω πίσω στο δεύτερο άλμα για να είμαι σίγουρος. Και πάτησα… στο σπίτι μου, 30 πόντους πίσω και ήταν 7,95μ. και δεν έφτανε. Δεν φοβήθηκα, απλά έκανα παραπάνω άλματα. Και το 8,25μ. ένα απλό αλματάκι ήταν. Για ποιον λόγο να κουραστώ; Χαζομάρα μου. Ο τελικός είναι αύριο και ξόδεψα τσάμπα ενέργεια. Και το έχω ξανακάνει. Συμβαίνει όταν πηγαίνεις σε νέο στάδιο, το οποίο εδώ είναι φανταστικό. Είναι και πρωί…», είπε αρχικά.

Για το 8,54μ. του Τζαμαϊκανού Πίνοκ, σχολίασε: «Αύριο όλα ξεκινούν από το μηδέν. Το 8,54μ που έκανε, είναι βέβαια μεγάλη επίδοση, αλλά δεν μετράει αύριο. Όλα είναι από την αρχή. Όπως τον είδα βέβαια, πιστεύω ότι μπορεί και παραπάνω. Κι εγώ πιστεύω ότι θα βγάλω ένα τέτοιο άλμα. Θέλω φυσικά πολύ να κερδίσω, αλλά δεν θα με πειράξει αν χάσω από μια μεγάλη επίδοση. Πολλοί πέρασαν με το τρίτο άλμα. Ηταν 20 άτομα στον προκριματικό και περιμέναμε ώρα. Θα γίνει ωραίος τελικός».

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Εκτός τελικού στο επί κοντώ ο Καραλής! (videos)

Αντβέρπ – ΑΕΚ 1-0: Ήττα στην Αμβέρσα για την «Ένωση»

ΠΑΟ: Με τον πράσινο ύμνο και συνθήματα υποδέχθηκε ο πιλότος της πτήσης για Μπράγκα την αποστολή του Τριφυλλιού 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 00:41