search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:34
MENU CLOSE

Δολοφονία στο Blue Horizon: Συγγνώμη Βαρβιτσιώτη για την «λανθασμένη διατύπωση» μετά τον σάλο

06.09.2023 21:49
varvitsiotis

Με νεότερη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζητά συγγνώμη για την «λανθασμένη διατύπωσή του», σχετικά με τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη, το βράδυ της Τρίτης από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως αναφέρει ο υπουργός, «Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

Υπενθυμίζεται πως η δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη, «σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο, και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αλλά και πολιτική σύγκρουση, με την Έφη Αχτσιόγλου να ζητά από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του.

Εξηγήσεις από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις δηλώσεις του σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στο λιμάνι του Πειραιά ζητά με ερώτησή της στη Βουλή η Έλενα Ακρίτα, σημειώνοντας ότι «εξισώνει τους θύτες με το νεκρό θύμα, ενώ αμβλύνει την τραγικότητα του γεγονότος που έγινε σε χώρο ευθύνης του Υπουργείου του».

Σημειώνεται ότι αρχικά μετά το σάλο, στην προσπάθειά του να τα… μαζέψει, είπε: «Είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια του θύματος ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει».

«Ο κ. Βαρβιτσιώτης όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη για την απάνθρωπη δήλωση του, που προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή, αλλά έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Ντροπή του! Μετά από όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να τον αποπέμψει από τη θέση του. Όσο αργεί τόσο επιβεβαιώνει ότι τον καλύπτει», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία Γ. Σγουρού: Στον «αέρα» 7 σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες στην Αττική

Τσακαλώτος: Δεν θα κάνουμε σκόντο στις ιδέες και τις αξίες μας γιατί θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι

Μητσοτάκης για τη δολοφονία στο Blue Horizon: Νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:31