search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 01:52
MENU CLOSE

Δολοφονία στο Blue Horizon: Υπό κρίση ο Βαρβιτσιώτης και μετά τη συγγνώμη για την δήλωση σοκ που εξομοίωνε θύτη και θύμα  

07.09.2023 06:04
varvitsiotis

Αβέβαιο παραμένει, ακόμα και μετά τη συγγνώμη που ζήτησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, εάν το θέμα με την ατυχή έως προκλητική δήλωσή του για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη προχθές βράδυ στο Blue Horizon, έχει κλείσει για την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επιχείρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης, να ανασκευάσει την αρχική του δήλωση, με την οποία εξομοίωνε τις δύο πλευρές, δηλαδή το θύμα, τον 36χρονο, που πνίγηκε στον Πειραιά όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον πέταξαν στη θάλασσα για να τον βγάλουν από το πλοίο, με τους θύτες του.

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσης του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένεια του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε κάνει μία δήλωση που εξόργισε την κοινή γνώμη λέγοντας ότι «σήμερα θρηνούμε  και το χαμό του συνανθρώπου μας αλλά νομίζω θρηνούν και οι οικογένειες των μελών του πληρώματος τους δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι πήγαν να βγάλουν ένα μεροκάματο και δεν ξέρω για ποιους λόγους σήμερα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία», εξομοιώνοντας το θύμα με τον θύτη.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε μεγάλη δυσφορία για τον υπουργό καθώς το περιστατικό συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Αποφασίστηκε ωστόσο να μην αντιδράσει αμέσως, καθώς βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη και με τις φυσικές καταστροφές που έχουν φέρει την κοινωνία σε απόγνωση.

Διαμηνύθηκε παράλληλα στον υπουργό, ότι θα πρέπει να επανορθώσει κάνοντας διορθωτική δήλωση.

Αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη κυβερνητική διορθωτική κίνηση, ώστε να «διαγραφεί» πλήρως ο αρνητικός αντίκτυπος της αρχικής δήλωσης στην κοινωνία και να απαντηθούν οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Το θέμα θα απασχολήσει τον «πρωινό καφέ» στο Μαξίμου, όπου θα εκτιμηθεί το κλίμα που διαμορφώνεται.

Στο θέμα  παρενέβη και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με ανάρτηση του τόνισε ότι: «Όπως όλοι μας, σήμερα, νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη για το αδιανόητο τέλος που βρήκε ένας συνάνθρωπός μας, στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν το χωράει το μυαλό, ούτε και το ανέχεται η στοιχειώδης ηθική», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε μεταξύ άλλων

«Δεν θα αναφερθώ σε όσα η Δικαιοσύνη και το κράτος ερευνήσουν και θα εντοπίσουν. Ή στους ενόχους που θα τιμωρηθούν για την υπόθεση. Όλα αυτά θα γίνουν. Αλλά, δυστυχώς, δεν αρκούν για το βάρος των στιγμών.

Στέκομαι ιδιαίτερα στο συγκλονιστικό μήνυμα που εκπέμπει αυτή η τραγωδία: έναν συνδυασμό από ανευθυνότητα και κυνισμό, περιφρόνηση και αδιαφορία. Που τελικά γίνεται βία. Και έτσι ξαφνικά, χάνεται ένα παιδί της διπλανής μας πόρτας…

Όπως όλοι, είμαι δίπλα στην οικογένεια του θύματος. Ξέρω, όμως, ότι τίποτα δεν τον φέρνει πίσω για να ακούσει τη συγγνώμη ενός συλλογικού αναστοχασμού. Η απώλειά του, ωστόσο, παραμένει ένα σήμα κινδύνου, αφύπνισης και ανάταξης».

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες ψηφοφόροι αλλά και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης εξέφραζαν χθες τον αποτροπιασμό τους για τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη  επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις από στελέχη της κυβέρνησης.

Η αρχική δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη πυροδότησε αντιδράσεις απ’  όλα τα κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει την αποπομπή του από την κυβέρνηση, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τον αποδοκιμάσει δημόσια.

Μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει και για το Λιμενικό. Πολλοί υποστηρίζουν ότι εάν ήταν εκεί οι άνδρες του Λιμενικού δεν θα συνέβαινε αυτό το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Τέλος στις «εύκολες» αναστολές ποινών με νέο νομοσχέδιο – Αυστηροποίηση των προϋποθέσεων

Καταγγελία Γ. Σγουρού: Στον «αέρα» 7 σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες στην Αττική

Τσακαλώτος: Δεν θα κάνουμε σκόντο στις ιδέες και τις αξίες μας γιατί θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 01:43