search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 05:16
MENU CLOSE

Μάγδα Φύσσα: «Είμαστε εδώ για όλα τα δολοφονημένα παιδιά» – 10 χρόνια χωρίς τον Παύλο (Photos)

18.09.2023 01:22
MAGDA FYSSA

Ηχηρό «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Παύλου Φύσσα με αφορμή τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του από τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας με κεντρικό σύνθημα να είναι «ούτε βήμα πίσω». Γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο ΛΕΞ, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Φωτεινή Βελετσιώτου, Μεθυσμένα Ξωτικά και Γιαγκίνηδες, ανέβηκαν στη σκηνή.

Από την συναυλία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα, η οποία μαζί με τον πατέρα του Βασίλη Μάγγου έστειλαν μήνυμα κατά της αστυνομικής και φασιστικής βίας.

«Εδώ μας έφερε ο ίδιος πόνος, η ίδια απώλεια. Χάσαμε τα παιδιά μας σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Ο Βασίλειος έφυγε από την αστυνομική βία. Στην ουσία τον σακάτεψαν. Και ο Παύλος μου από έναν φασίστα. Αυτή τη στιγμή παλεύουμε για τα υπόλοιπα παιδιά. Δυστυχώς, συνεχίζονται οι δολοφονίες από αστυνομική βία, από φασιστική βία. Ο Παύλος έφυγε όρθιος σε δημόσια θέα. Είμαστε εδώ και για τον Αντώνη και για τον Μιχάλη. Είμαστε εδώ για όλα τα δολοφονημένα παιδιά», δήλωσε η Μάγδα Φύσσα.

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Είμαστε κόντρα στον φασισμό. Σκέφτομαι το μεγαλείο του Παύλου που στάθηκε για 4 ολόκληρα λεπτά όρθιος χτυπημένος από το φασιστικό μαχαίρι των χρυσαυγιτών. Σκέφτομαι το μεγαλείο της εικόνας. Ένας νέος άνθρωπος, για πάντα όρθιος, ξεφτιλίζει και κατανικά τη Χρυσή Αυγή, και δίνει σε μας τη δυνατότητα να μιλάμε για αντιφασιστικό αγώνα. Η κοινωνία οφείλει να στήσει αναχώματα στα φασιστικά σκοτάδια και να κρατήσει το φως που μας έδωσε ο Παύλος», δήλωσε ο Γιάννης Μάγγος.

Τη Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη – πλέον – αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι με σημείο συγκέντρωσης στις 17:30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: Κόλαση φωτιάς σε παλιά βαγόνια του ΟΣΕ – Δείτε video

Καλλιθέα: Επίθεση «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Attica Group για τη δολοφονία Καργιώτη (Video)

Δολοφονία στον Πειραιά: Προκαλεί ο 68χρονος δράστης – «Με έβριζαν, με έφτυναν και με κορόιδευαν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04