search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:27
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι «έχασαν» τις λίστες με τα παλαιά μέλη και δίνουν εικόνα μπάχαλου στην Κουμουνδούρου

19.09.2023 19:32
siriza kalpi

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, που έχει την αρμοδιότητα οργάνωσης των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία προσκαλεί τα παλαιά μέλη του κόμματος, που δεν πήγαν στις κάλπες της περασμένης Κυριακής, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, προκειμένου να γίνει διασταύρωση και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον β’ γύρο, εγείρει τεράστια ερωτηματικά.

Πρώτο και βασικό ερώτημα είναι πώς μπορούν να «χαθούν» οι λίστες με τα μέλη. Πρόκειται για στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε μία μεγαλειώδη για τα μέτρα του κόμματος, διαδικασία, πέρσι την άνοιξη, κατά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η συμμετοχή είχε φτάσει τότε περίπου στους 150.000 ανθρώπους, ανεξαρτήτως εάν στην πραγματικότητα μπορεί να έγιναν κάποιες αριθμητικές πράξεις με στρογγυλοποιήσεις προς τα… πάνω.

Με βάση τα στοιχεία της περασμένης Κυριακής, από τους αυτούς τους 150.000 δεν προσήλθαν περίπου 40.000 ή και λιγότεροι στις κάλπες.

Αλλά εάν το μητρώο μελών του κόμματος ήταν κανονικά ενημερωμένο, δεν θα χρειάζονταν να ειπωθεί τίποτα επ’ αυτού. Γι’ αυτό και η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ προκάλεσε αντιδράσεις – μεταξύ αυτών από τον Παύλο Πολάκη, τον Νάσο Ηλιόπουλο, δεκάδες οργανώσεις κ.α.

Άρα συμβαίνουν τα εξής τινά:

Πρώτο, οι αρμόδιοι του κόμματος επί των οργανωτικών συγκέντρωσαν μεν τα στοιχεία, αλλά δεν έφτιαξαν ποτέ κάποια λειτουργική βάση, με αποτέλεσμα τώρα να ψάχνονται.

Αυτό όμως συμβαίνει, εάν συμβαίνει όντως, ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά στην Κουμουνδούρου να εντάξουν κανονικά εκείνους τους ανθρώπους στο κόμμα. Δεν τους «ενόχλησαν» ποτέ, δεν τους απηύθυναν ποτέ κάποια πρόσκληση, δεν τους θεώρησαν ποτέ «δικούς τους».

Δεύτερο, η λίστα υπάρχει, είναι ενημερωμένη, αλλά για κάποιο λόγο δεν είναι στη διάθεση της ΚΕΦΕ και κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει. Περίεργο, αλλά όχι και εντελώς ανεξήγητο θα έλεγε κάποιος, με αφορμή πολλά από αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και στις δύο περιπτώσεις η εικόνα αυτή εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους μέχρι τώρα αρμόδιους και δίνει εξηγήσεις γιατί τα απλά μέλη του κόμματος, αλλά και πολλά στελέχη είναι εξοργισμένα με τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό, την νομενκλατούρα και τους γραφειοκράτες της Κουμουνδούρου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο θέμα, η ΚΕΦΕ οφείλει να λύσει το θέμα με την ταλαιπωρία στις κάλπες, που παρατηρήθηκε την προηγούμενη Κυριακή. Τεράστιες ουρές και πολύωρη αναμονή δεν επιτρέπεται να υπάρξουν στον δεύτερο γύρο. 

Τώρα όλοι γνωρίζουν για το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου και άρα η πρόβλεψη με τις υποδομές (τάμπλετ κλπ) επιβάλλεται να είναι η ανάλογη. 

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Κι όμως υπήρξε γκάλοπ που προέβλεψε τα αποτελέσματα – Τι κατέγραψε η Realpolls 6 μέρες πριν τις εκλογές

Το δώρο του Αλβανού Υπουργού Δημόσιας Τάξης στον Γιάννη Οικονόμου (Video)

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι το «ενέπλεξαν» με την νίκη Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ –  Τι απαντούν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:26