search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:45
MENU CLOSE

Υποβρύχια έρευνα ρίχνει φως σε καθοριστική ναυμαχία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

02.10.2023 16:44
pacific

Βίντεο που τραβήχτηκε από τα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού, ανοιχτά των ακτών της Χαβάης, δείχνει για πρώτη φορά τρία αεροπλανοφόρα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που βυθίστηκαν στην Μάχη του Μιντγουέι. Η ναυμαχία αυτή ήταν κρίσιμη για τον έλεγχο του Ειρηνικού μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας.

Περισσότεροι από 100 ειδικοί απ΄ όλο τον κόσμο συνδέθηκαν διαδικτυακά για να δουν την υποβρύχια εξερεύνηση σε πραγματικό χρόνο. Οι εικόνες κατεγράφησαν από τρία μη επανδρωμένα υποβρύχια σκάφη, που καταδύθηκαν σε βάθος 5 χιλιομέτρων στον ωκεανό.

Τα πλοία που εξερευνήθηκαν από τα υποβρύχια σκάφη είναι δύο ιαπωνικά- τα Akagi και Kaga και το αμερικανικό USS Yorktown.

Από τις εικόνες που κατεγράφησαν οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα απαντήσουν σε ερωτήματα που υπάρχουν ως προς το τι ακριβώς συνέβη τις τελευταίες ώρες της μάχης. Τα κουφάρια των δύο ιαπωνικών πλοίων βρίσκονται σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο, όπως δήλωσε ο Ντάνιελ Βάγκνερ, επικεφαλής της ομάδας ερευνητών του Ιδρύματος Ocean Exprolation.

Τα τρία πλοία βυθίστηκαν στον Ειρηνικό τον Ιούνιο του 1942, όταν το Αυτοκρατορικό Ιαπωνικό Ναυτικό εξαπέλυσε επίθεση με στόχο να καταστρέψει ό, τι είχε μείνει από τον αμερικανικό Στόλο του Ειρηνικού, μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ. Στη ναυμαχία που έγινε και κατέληξε σε τραγωδία για τους Ιάπωνες, χάθηκαν 3.000 άνδρες του ιαπωνικού ναυτικού και 300 Αμερικανοί ναύτες.

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: «Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα, μέσα μας αισθανόμαστε νεκροί» – Πώς περιγράφει την τραγωδία ο γαμπρός – Νέο βίντεο σοκ

Νόμπελ Ιατρικής 2023: Απονεμήθηκε στους Katalin Kariko και Drew Weissman

Αναζητώντας τον ήλιο του Οκτωβρίου στην Ισπανία – Οι ιδανικές διακοπές για το φθινόπωρο (Video/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:44