search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 23:08
MENU CLOSE

Γαλλία: Σε συναγερμό για τους… κοριούς: Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι-κομάντος για ελέγχους στο μετρό – Δεν είναι επιδημία, λένε οι αρχές

06.10.2023 19:05
parisi 887- new

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Παρίσι λόγω… κοριών. Σε διάφορα κεντρικά πολυσύχναστα σημεία τα… μη συμπαθή έντομα εμφανίστηκαν για να προκαλέσουν συναγερμό για την υγειονομική κατάσταση στην Πόλη του Φωτός.

Τα βίντεο που «ανέβασαν» πολίτες στα social media έδειχναν κοριούς στο μετρό, σε αεροπλάνο της AirFrance, σε διάφορα μέσα μεταφοράς και σε σχολεία.

Επιστρατεύονται ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά

Την Τετάρτη, κυβερνητικά στελέχη συσκέφθηκαν με τους υπεύθυνους των μέσων μεταφοράς του Παρισίου για να εξετάσουν τα δεδομένα, ενώ ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Κλεμόν Μπον, ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να πραγματοποιούν ελέγχους σε τρένα και συρμούς του μετρό στο Παρίσι.

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για επιδημία, ενώ διευκρίνισε ότι υπήρξαν περίπου 10 αναφορές ταξιδιωτών στην εταιρεία δημόσιας συγκοινωνίας του Παρισιού RATP, και 37 στην εθνική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF, τις τελευταίες εβδομάδες. Όλα ελέγχθηκαν αλλά δεν αποδείχθηκε κάτι.

«Όταν υπάρχει πρόβλημα, το αντιμετωπίζουμε, δεν θα το αρνηθούμε. Δεν υπάρχει έξαρση κοριών στα μαζικά μέσα μεταφοράς», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση Μακρόν βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι, ενώ οι εταιρείες απεντόμωσης ανέφεραν αυξανόμενη ζήτηση.



Κρούσματα και στη νότια Γαλλία

Κρούσματα πάντως διαπιστώθηκαν στο νότο της Γαλλίας. Σε ένα σχολείο σήμανε δύο φορές συναγερμός για κρούσματα μέσα σε ένα μήνα μετά και η διεύθυνση αναγκάστηκε να μεταφέρει ορισμένα τμήματα για μάθημα στο δημαρχείο. Στο βορρά μία πτέρυγα νοσοκομείου υποχρεώθηκε να μετακομίσει για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα. Προς το παρόν, θεωρείται ότι είναι λίγα τα κρούσματα σε σύγκριση με την υστερία που έχει δημιουργηθεί.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Γαλλίας συνέστησε στους πολίτες να ελέγχουν τα κρεβάτια του ξενοδοχείου τους και να είναι προσεκτικοί όταν βάζουν μεταχειρισμένα έπιπλα ή στρώματα στα σπίτια τους.

Τα τσιμπήματα κοριών αφήνουν κόκκινες περιοχές, φουσκάλες ή μεγάλα εξανθήματα στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσουν έντονο κνησμό ή αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης συχνά προκαλούν ψυχολογική δυσφορία, προβλήματα ύπνου, άγχος και κατάθλιψη.

Τα έντομα αυτά, τα οποία σε μεγάλο βαθμό εξαφανίστηκαν μέχρι τη δεκαετία του 1950, έχουν κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή τους τις τελευταίες δεκαετίες καθώς οι χώρες είναι πιο πυκνοκατοικημένες ενώ έχουν αυξηθεί τα διεθνή ταξίδια.

Διαβάστε επίσης:

Νικολά Σαρκοζί: Δεν έχουν τέλος οι δικαστικές περιπέτειες – Νέες διώξεις κατά του πρώην προέδρου

Φθινοπωρινή απόδραση στην … πατρίδα του Τιραμισού

Ένοχος για απόπειρα βιασμού κρίθηκε γνωστός Έλληνας αρθρογράφος




google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 23:03