search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:17
MENU CLOSE

Debate Μπακογιάννη – Δούκα: Ένα αταίριαστο ζευγάρι στην Αθήνα και ο αστάθμητος παράγοντας της συμμετοχής

10.10.2023 10:15
doukas_mpakogiannis_new

Τα διλήμματα της κάλπης θα θέσουν στην τηλεοπτική τους αναμέτρηση που έχει οριστεί για αύριο, Τετάρτη, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οι δύο διεκδικητές του Δήμου της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας. 

Στόχος η προσέλκυση ψηφοφόρων από ευρύτερα στρώματα και ένα όσο το δυνατόν καλύτερο finish που θα οδηγήσει στο δημαρχείο της Πλατείας Κοτζιά για τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Αν και ο Κώστας Μπακογιάννης θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του στόχου, καθώς η διαφορά που τον χωρίζει με τον Χάρη Δούκα ξεπερνά τις 27 μονάδες, στη Χαριλάου Τρικούπη φιλοδοξούν να κάνουν και αυτή την Κυριακή την έκπληξη. Ο Χάρης Δούκας άλλωστε, λένε, αν και άγνωστος έως τώρα στο ευρύ κοινό, «πέρασε» τον αναγνωρίσιμο Κώστα Ζαχαριάδη, κατακτώντας έστω και με μεγάλη διαφορά τη δεύτερη θέση. Ποντάρουν δε, στη συμμετοχή του κόσμου, καθώς η μεγάλη αποχή φαίνεται να ευνόησε τον Κώστα Μπακογιάννη. 

«Πατάω στη γη, ξέρω ότι είναι δύσκολο πολύ να κερδίσω, αλλά υπάρχει μια πολύ μεγάλη αποχή. Η προσπάθειά μου είναι τώρα να προσπαθήσω να πείσω τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει, είναι άσχημο να είναι τόσο χαμηλό το ποσοστό», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, χθες, ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ θέτοντας ως στοίχημα την προσέλευση στις κάλπες για την «ολική ανατροπή». 

Μετά από ένα γαϊτανάκι δηλώσεων και αναρτήσεων/ανακοινώσεων για το ποιος έθεσε πρώτος το θέμα του debate, θα προσέλθουν στο πλατό της ΕΡΤ οι δύο μονομάχοι. Με τον αέρα του 41,35% ο νυν δήμαρχος Αθηναίων που διεκδικεί δεύτερη θητεία στον πρώτο δήμο της χώρας ευελπιστεί ότι θα ξεπεράσει σκοπέλους, όπως ο «Μεγάλος Περίπατος» που δυσαρέστησε και ταλαιπώρησε πολλούς, στοιχίζοντας του σε ένα αξιοσημείωτο βαθμό την εκλογή του την περασμένη Κυριακή. Στο επιτελείο του εκτιμούν πως η εμπειρία του στο τιμόνι του δήμου Αθηναίων και γιατί όχι και η άνεση που έχει με τον τηλεοπτικό φακό του προσδίνουν πόντους απέναντι στον άπειρο και γνωστό έως τώρα στους πανεπιστημιακούς κυρίως κύκλους Χάρη Δούκα. «Μετά από τέσσερα χρόνια με ναι και με όχι το να βρίσκεσαι ξανά περίπου στο ίδιο ποσοστό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα το πρωί, αναγνωρίζοντας πως ενδεχομένως και να δυσαρέστησε κάποιους ως δήμαρχος. «Ένα debate με τους δύο υποψηφίους είναι σεβασμός στον Αθηναίο πολίτη», ανέφερε. 

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην αυριανή τηλεοπτική αναμέτρηση θα επιδιώξει να αναδείξει θετικά σημεία της θητείας του, ζητώντας ανανέωση της θητείας του για να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε το 2019 και το οποίο, όπως επισημαίνουν στο επιτελείο του,  μεταμόρφωσε την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητά της: αναβάθμιση καθαριότητας, αλλαγή όψης γειτονιών, δημοτική αστυνομία, φωτισμός, προσβασιμότητα, ψηφιοποίηση υπηρεσιών. «Κάναμε την Αθήνα πιο πράσινη, ανθεκτική και βιώσιμη», είναι μια φράση που επαναλαμβάνουν.

Στον αντίποδα ο Χάρης Δούκας με ειδίκευση στην ενεργειακή και κλιματική πολιτική θα επιδιώξει να παρουσιάσει το σχέδιο του για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Αθήνα, ώστε να γίνει η πρωτεύουσα «μια ασφαλής, καθαρή, σύγχρονη και ανθεκτική πόλη». Θα επιχειρήσει να αναδείξει «τρωτά» σημεία του κ. Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνον δεν κατάφερε να λύσει προβλήματα, αλλά δημιούργησε και νέα. 

Η τηλεμαχία των δύο μονομάχων έχει προγραμματιστεί για αύριο το βράδυ στις 21.15. Οι εκπρόσωποι των επιτελείων τους στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα με τη διοίκηση της ΕΡΤ θα αποφασίσουν τις ενότητες, αφήνοντας και χρόνο στους δύο υποψήφιους δημάρχους να αναπτύξουν στο σχέδιο τους για την επόμενη ημέρα. 

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας έχει σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Κώστα Ζαχαριάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ που τερμάτισε τρίτος στην κούρσα με 13,36% με στόχο τη συγκρότηση μετώπου απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. 

Διαβάστε επίσης:

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Διεργασίες στις περιφέρειες που πάνε σε β’ γύρο

Πώς ο Μπέος επαναφέρει το ζήτημα του γάμου για ομόφυλα ζευγάρια και προκαλεί «πονοκέφαλο» στη ΝΔ

ΠΑΣΟΚ: Με στόχο «το 2 στα 2» για να επιβεβαιώσει την υπεροχή του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31