search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:15
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δρακόντεια μέτρα από ΕΛΑΣ και ΕΥΠ σε στόχους – «Χτενίζουν» social media και hot spot για διασυνδέσεις με Χαμάς

10.10.2023 19:54
astynomia elegxoi israil- new

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται ΕΛΑΣ και ΕΥΠ για την πιθανότητα αναταραχών, αλλά και επιθέσεων σε ισραηλινούς και παλαιστινιακούς στόχους, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε απόλυτη συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες ευρωπαϊκών και συμμαχικών χωρών, δίνεται προτεραιότητα στη διαφύλαξη στόχων ισραηλινών συμφερόντων στη χώρα μας και την αποτροπή οποιασδήποτε ανωμαλίας και αναταραχής.

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν διπλασιαστεί τα μέτρα ασφαλείας στην Πρεσβεία του Ισραήλ, έχει ανέβει ο βαθμός επικινδυνότητας και έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχα εμφανείς και μη εμφανείς δυνάμεις σε στόχους ισραηλινών συμφερόντων, αλλά και σημεία συγκέντρωσης Παλαιστινίων.

Παράλληλα, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική παρακολουθούν και συλλέγουν συνεχώς πληροφορίες για άτομα ενδιαφέροντος τόσο σε γειτονιές όσο και σε Hot Spot που κρατούνται μετανάστες από τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν «σαρωθεί» και τα social media μεταναστών και προσφύγων, διότι κυκλοφορούν βίντεο της Χαμάς με επιθέσεις που μπορεί να ξεσηκώσουν πανηγυρισμούς και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Αντιτρομοκρατική και Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκονται σε επιφυλακή για τη συλλογή πληροφοριών, κυρίως όσον αφορά σε μουσουλμάνους που έχουν «χαρτογραφηθεί» ως ακραίοι αντισημίτες. Το «δίχτυ» ασφαλείας αφορά και σε επιτήρηση προσώπων και χώρων σε νησιά του Αιγαίου.

Αυξημένοι έλεγχοι πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια και σε όλες τις πύλες εισόδου και τα σύνορα της χώρας, για να εντοπιστούν ποια άτομα τυχόν θελήσουν να έρθουν αυτή την περίοδο προς τη χώρα μας από τις περιοχές που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το Mega, υπό έλεγχο θα βρίσκονται όσοι Παλαιστίνιοι μένουν στην Ελλάδα. Ακόμη, αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια για όσους εισέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ θα υπάρχει επιτήρηση των Ισραηλινών τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Όλη η χώρα είναι συγκλονισμένη – Ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει» – Μαρτυρίες διασωθέντων

Πού «κρύβονται» οι κοριοί, πώς καθαρίζουμε το σπίτι και τι προσέχουμε στο ξενοδοχείο

Αρπαγή παιδιού από το νοσοκομείο Ζακύνθου: Στο αυτόφωρο η νοσηλεύτρια βάρδιας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:08