search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:39
MENU CLOSE

Debate Μπακογιάννη – Δούκα: Το παρασκήνιο στην ΕΡΤ με την επιλογή δημοσιογράφων και την παραλίγο ματαίωση

11.10.2023 10:54
ert new

Παρασκηνιακές αντιδράσεις εντός και εκτός ΕΡΤ έχει προκαλέσει η φαινομενικά άρτια σε οργάνωση και δομή του σημερινού debate των δύο υποψηφίων για το δήμο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα το οποίο θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNews και την ΕΡΤ1 στις 21.15.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά και από μερίδα εργαζομένων της ΕΡΤ εστιάζονται στην επιλογή των δημοσιογράφων, οι οποίοι θα πάρουν θέσεις «απέναντι» από τους επικρατέστερους για τη δημαρχεία.

Κύκλοι περι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αναφέρουν ότι εκφράστηκαν αντιδράσεις από το κόμμα διότι, όπως υποστηρίζεται, οι δημοσιογράφοι που θα πλαισιώνουν τον Γιώργο Κουβαρά θεωρούνται ως φίλα διακείμενοι στην Κυβέρνηση και τον Κώστα Μπακογιάννη. Για έναν εξ αυτών επισημάνθηκε ότι συνεργάζεται σε τουλάχιστον συμβουλευτικό επίπεδο με υπουργό και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, εγείροντας θέμα αμεροληψίας και αντικειμενικότητας.

Λέγεται ότι προ στιγμή το debate απειλήθηκε να «τιναχθεί στον αέρα» και να μην πραγματοποιηθεί.

Στο εσωτερικό της ΕΡΤ, επίσης, η δυσφορία είναι έντονη διότι για μία ακόμη φορά προτιμήθηκαν δημοσιογράφοι οι οποίο δεν ανήκουν στο μόνιμο δημοσιογραφικό προσωπικό, αλλά συνάδελφοί τους που προσλήφθηκαν τα προηγούμενα- πρόσφατα- χρόνια από την ελεύθερη αγορά και διότι είναι μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση απαξιωτικής στάσης της διοίκησης της εταιρείας κατ’αρχάς στους 600 μόνιμους δημοσιογράφους του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Φάρμα: Εκτός ορίων οι παίκτες – Ποιοι πιάστηκαν στα χέρια (Videos)

Netflix: Καταφθάνει η τελευταία σεζόν του «The Crown» – Σε δύο μέρη ο έκτος κύκλος επεισοδίων

Ακυρώθηκε μέρος των προστίμων στον Κυριάκο Βελόπουλο από το ΕΣΡ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:36