search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:49
MENU CLOSE

Η νέα θεωρία για τις μούμιες που παρουσιάστηκαν ως εξωγήινοι στο Μεξικό

12.10.2023 15:19
aliens

Μιαν εναλλακτική θεωρία για τις μούμιες που παρουσιάστηκαν στο Μεξικό ως εξωγήινοι, παρουσίασε ο Γουίλ Γκάλισον, που λέει πως έχει δει από κοντά τις συγκεκριμένες μούμιες.
Κατά την άποψή του τα σώματα αυτά έχουν ιστορία 1.000 χρόνων, που μπορεί να είναι πιο τρομακτική από την θεωρία ότι πρόκειται για εξωγήινους.

Οι μούμιες βρέθηκαν σε ορυχείο στο Κούσκο του Περού. Έχουν μικρά σώματα, χέρια με τρία δάχτυλα και μακρύ κρανίο.

Ο Χαϊμέ Μαουσάν, που θεωρεί εαυτόν ειδήμονα σε θέματα UFO, παρουσίασε τις μούμιες σε επιτροπή του κογκρέσου στο Μεξικό, υποστηρίζοντας ότι είναι «αρχαία σώματα ΕΤ, με μη ανθρώπινο DNA» και «δεν αποτελούν μέρος της εξέλιξης του γήινου είδους».

Όμως ο Γουίλ Γκάλισον, φίλος ενός αρχαιολόγου που ανέλυσε τις μούμιες, υποστήριξε ότι δεν πιστεύει στην θεωρία ότι πρόκειται για σώματα εξωγήινων. Μιλώντας στο Nub TV, σε σόου που ειδικεύεται σε θέμα με UFO, είπε ότι κάποια στιγμή είδε ο ίδιος από κοντά τη μία μούμια.

«Είμαι φίλος του Γάλλου αρχαιολόγου Τιερί Ζαρμέν, που είναι ένα άτομο στο οποίο δεν αναφερόμαστε όσο θα έπρεπε. Εκείνος παρέλαβε αυτές τις μούμιες το 2016, από έναν τυμβωρύχο. Ο Τιερί εξεπλάγη και ενοχλήθηκε από τη συνέντευξη Τύπου του Χαϊμέ Μαουσάν», υποστήριξε ο Γουίλ Γκάλισον.

Παρουσιάζοντας τη δική του θεωρία, υποστήριξε ότι τα σώματα αυτά είναι 1.000 χρόνων και έχουν κατασκευαστεί από διάφορα τμήματα σωμάτων ζώων, πιθανώς για να χρησιμοποιηθούν σε θρησκευτικές τελετές. Παρατήρησε μάλιστα ότι τα κρανία έχουν αξιοσημείωτη ομοιότητα με το κεφάλι του αλπακά. Το αλπακά είναι μηρυκαστικό ζ ώο της οικογένειας των καμηλιδών, που ζει στη νότια Αμερική.

Σύμφωνα με την θεωρία του Γκάλισον, οι αρχαίοι Ίνκας μπορεί να κατασκεύασαν τα σώματα αυτά στην προσπάθεια να αναπαραστήσουν κάποιο είδος με το οποίο είχαν έρθει σε επαφή.
Η θεωρία αυτή απέχει από τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου στο Μεξικό, ο Χαϊμέ Μαουσάν.

«Είναι πρώτη φορά που παρουσιάζεται εξωγήινη ζωή. Και νομίζω ότι αποτελεί σαφή απόδειξη ότι έχουμε μπροστά μας μη ανθρώπινο είδος, που δεν συνδέεται με κανένα άλλο είδος στο δικό μας κόσμο και οποιοδήποτε επιστημονικό ινστιτούτο μπορεί να το εξετάσει», είπε στη συνέντευξη Τύπου τον Σεπτέμβριο, ο Μαουσάν., προσθέτοντας: «δεν είμαστε μόνοι».

Κατά τη θεωρία του Γκάλισον οι Ίνκας έφτιαξαν αυτές τις μούμιες χρησιμοποιώντας οστά από ανθρώπους και ζώα.

«Δεν πιστεύω ότι οι μούμιες πέταξαν με έναν ιπτάμενο δίσκο και προσγειώθηκαν πρόσφατα στη Γη, ούτε καν πριν από 1.000 χρόνια», είπε ο Γκάλισον, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να του προκαλεί απορία το γιατί κάποιοι κατασκεύασαν αυτές τις μούμιες.

Πάντως ο Μαουσάν δεν θεωρείται ο πιο αξιόπιστος ερευνητής σε θέματα UFO. To 2017 είχε υποστηρίξει ότι είχε βρει μια άλλη μούμια εξωγήινου στο Περού, που αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν μούμια παιδιού και δεν είχε καμία σχέση με εξωγήινους.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα – Σκληρές photos: Η φρίκη του πολέμου στα νοσοκομεία -Αιμόφυρτα παιδιά, γονείς σε απόγνωση, γιατροί χωρίς μέσα

Ισραήλ: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα στη Γάζα λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης – Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία (video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανελέητο «σφυροκόπημα στη Γάζα, νεκροί δεκάδες άμαχοι, χιλιάδες οι εκτοπισμένοι – Αγωνία για τους ομήρους της Χαμάς (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:48