search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:53
MENU CLOSE

Αυτοψία σε… εξωγήινο: Μυστήριο με τα δύο «μη ανθρώπινα» σώματα στο Μεξικό – Τεράστια ανακάλυψη ή φάρσα; (videos)

19.09.2023 16:00
mexico_aliens_1909_1920-1080_new

Ερευνητές που ασχολούνται με το θέμα των εξωγήινων πολιτισμών υποστηρίζουν ότι το ένα από τα δύο «μη ανθρώπινα» όντα που παρουσίασαν στο μεξικανικό κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα ήταν θηλυκού γένους και όταν πέθανε ήταν έγκυος. Mάλιστα, ισχυρίζονται ότι έγινε μαγνητική τομογραφία που έδειξε ίχνη πιθανών «ωαρίων» στο σώμα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Χαϊμέ Μαουσάν, που είναι από τους φανατικούς υποστηρικτές θεωριών για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών παρουσίασε δύο σώματα, στα οποία μάλιστα έδωσε τα ονόματα Κλάρα και Μαουρίσιο, λέγοντας ότι η ανακάλυψή τους είναι μια από τις πιο σημαντικές στην ανθρώπινη ιστορία.

Η ομάδα του επανήλθε ισχυριζόμενοι ότι με  βάση τις τελευταίες μελέτες που έγιναν στα δύο σώματα, εκείνο της Κλάρα «ήταν ζωντανό, άθικτο και σε κατάσταση εγκυμοσύνης», κάτι που το στηρίζουν στον εντοπισμό μεγάλων όγκων στην κοιλιά, που θεωρούν ότι ίσως να είναι ωάρια.

Επιμένουν μάλιστα ότι αν και δεν μπορούν  να μιλήσουν με βεβαιότητα για εξωγήινη ζωή, από το σκανάρισμα της «Κλάρα» έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ήταν «ολοκληρωμένο οργανικά ον» και «όχι κάποιο σώμα που συντέθηκε από διαφορετικά επιμέρους μέλη, όπως κάποιοι λένε».

Οι περισσότεροι επιστήμονες δεν έχουν πειστεί για την ορθότητα των ισχυρισμών της ομάδας του Χαϊμέ Μαουσάν και ορισμένοι καταγγέλλουν ότι πρόκειται για «φάρσα» και «αβάσιμους ισχυρισμούς».

Η μαγνητική τομογραφία στο σώμα αυτού του όντος έγινε από τεχνικούς και επιστήμονες στην κλινική Noor, στην Ουιξκουιλουκάν του Μεξικού και η διαδικασία μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του Μαουσάν στο YouTube.

Πριν γίνει η τομογραφία η ομάδα αυτή είχε παρουσιάσει στο μεξικανικό κογκρέσο ακτινογραφίες των όντων, υποστηρίζοντας ότι το ένα από αυτά είχε «ωάρια» στα οποία είχαν ήδη αναπτυχθεί έμβρυα.

Τα δύο όντα έχουν ωοειδή κεφάλια, δύο πόδια, δύο χέρια και τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι. Ο λαιμός τους είναι μεγάλος σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα και όπως έγραψε η El Pais, τα χαρακτηριστικά είναι περισσότερο «τυπικά πουλιών».

Από την τομογραφία διαπιστώθηκε ότι έχουν ελαφρά οστά και καθόλου δόντια.

Επίσης η ομάδα των ερευνητών υποστηρίζει ότι στα δύο σώματα εντοπίστηκαν εμφυτεύματα που έχουν μέταλλα όπως κάδμιο και όσμιο, που είναι από τα πιο σπάνια στον πλανήτη μας.

Ωστόσο πολλοί επιστήμονες δεν έχουν πειστεί και λένε ότι τα σώματα αυτά δεν προέρχονται από κάποιον άλλο κόσμο, αλλά είναι μούμιες που κατασκευάστηκαν από διάφορα τμήματα σωμάτων από πλάσματα που βρίσκονται στη Γη.

Η Τζουλιέτα Φιέρο, από το Ινστιτούτο Αστρονομίας του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού, δήλωσε ότι τα δύο όντα μοιάζουν περισσότερο με μούμιες που πέθαναν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Όμως ο ιατροδικαστής Χοσέ Ζάλκε Μπενίτες, που συμμετείχε στην παρουσίαση των όντων μαζί με τον Μαουσάν, κάλεσε την επιστημονική κοινότητα να εξετάσει δείγματα των δύο όντων πριν σπεύσει να χαρακτηρίσει την υπόθεση ως φάρσα.

«Με βάση τα τεστ DNA που συγκρίθηκαν με περισσότερο από ένα εκατομμύριο είδη, δεν συνδέονται με αυτά  που μέχρι σήμερα έχουν περιγραφεί από την ανθρώπινη γνώση και την επιστήμη», δήλωσε ο Χοσέ Ζάλκε Μπενίτες στους δημοσιογράφους.

Όμως η Φιέρο, βλέποντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν από την ομάδα του Μαουσάν, υποστηρίζει πως «δεν φαίνεται κάτι μυστηριώδες που να δείχνει συστατικά ζωής που δεν έχουν υπάρξει στην Γη».

Διαβάστε επίσης:

Λιβύη: Οι αρχές της ανατολικής Λιβύης ζητούν από τους δημοσιογράφους να φύγουν από τη Ντέρνα (video)

Ερντογάν: Τι είπε στο αμερικανικό PBS – «Εμείς είμαστε φίλοι με την Ελλάδα για δεκαετίες» (video)

HΠΑ: Άλλαξε ο ενδυματολογικός κώδικας στην Γερουσία – Σορτς, φούτερ και… περούκες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:48