search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 05:46
MENU CLOSE

Κλειστά τα εβραϊκά σχολεία σε Λονδίνο και Άμστερνταμ – Φόβοι για επεισόδια

12.10.2023 20:55
sxoleia-new
Πηγή: Pixabay

Δύο εβραϊκά σχολεία στο Λονδίνο θα μείνουν κλειστά μέχρι τη Δευτέρα για την ασφάλεια των παιδιών, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Sky News, μετά την έξαρση των περιστατικών αντισημιτισμού στη Βρετανία με αφορμή το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ.

Το Δημοτικό Σχολείο Torah Vodaas και το Δημοτικό Σχολείο Ateres Beis Yaakov, και τα δύο στο βόρειο Λονδίνο, ενημέρωσαν την Πέμπτη (12/10) τους γονείς των παιδιών για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Κλειστά και στο Άμστερνταμ

Τα εβραϊκά σχολεία στο Άμστερνταμ θα είναι κλειστά αύριο, όπως ανακοίνωσε η εβραϊκή οργάνωση παίδων Cheider στο Reuters, μεσούσης της πολύνεκρης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της παλαιστινιακής ισλαμιστικής Χαμάς.

Η οργάνωση Cheider δεν έδωσε τον λόγο για το κλείσιμο των σχολείων, αλλά επιβεβαίωσε δημοσιεύματα ολλανδικών μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν ότι η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και των δασκάλων.

Μέσα στην ολλανδική εβραϊκή κοινότητα υπάρχουν φόβοι για επεισόδια μετά το κάλεσμα της Χαμάς για διαδηλώσεις αύριο στον μουσουλμανικό κόσμο υπέρ των Παλαιστινίων, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο το Ολλανδικό Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Υποβρύχιο Titan: Ανασύρθηκαν κι άλλα συντρίμμια – Αναφορές ότι συνέλεξαν ανθρώπινα λείψανα

Ξένος πράκτορας ο «φιλέλληνας» Μπομπ Μενέντεζ σύμφωνα με το κατηγορητήριο

Γαλλία: Με δακρυγόνα και ξύλο απωθεί η αστυνομία τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές – Βγήκαν στους δρόμους παρά την απαγόρευση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19