search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:03
MENU CLOSE

Ντιμπέιτ: Η μοιραία κίνηση του Κώστα Μπακογιάννη που έδωσε αέρα και τη νίκη στον Χάρη Δούκα

16.10.2023 07:37
debate new

Αν υπήρξε μία κομβική στιγμή στον προεκλογικό αγώνα του β’ γύρου για το Δήμο της Αθήνας που επέδρασε αποφασιστικά, όπως αποδείχθηκε, στην τελική έκβαση με την θεαματική επικράτηση του Χάρη Δούκα ήταν ασφαλώς το ντιμπέιτ στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Υπήρξε προφανώς και η δήλωση στήριξης από τον Κώστα Ζαχαριάδη και άλλες δυνάμεις, αλλά ήταν η τηλεοπτική αναμέτρηση που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Δούκα να ξεπεράσει το πρόβλημα της χαμηλής αναγνωρισιμότητας και να δουν οι ψηφοφόροι έναν ήπιο τεχνοκράτη, με μετριοπαθή και προσεγμένο λόγο, που έχει σοβαρές προτάσεις για την πόλη.

Εκεί ο νικητής τελικά της μάχης, είχε την ευκαιρία να εκθέσει αρκετές φορές τον Κώστα Μπακογιάννη σε μείζονα θέματα της Αθήνας, να επαναφέρει έντονα το πρόβλημα με τον Μεγάλο Περίπατο και να δείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί με ευρύτερες δυνάμεις για τον Δήμο.

Είναι ακόμα ακατανόητο πολιτικά και επικοινωνιακά γιατί ο Κώστας Μπακογιάννης επέλεξε να πάει σε ντιμπέιτ, σε μία τόσο κρίσιμη στροφή.

Πιθανόν δεν είχε εκτιμήσει τις δυναμικές που ενδεχομένως θα αναπτύσσονταν (και αναπτύχθηκαν τελικά), καθώς είχε μία υπερβολική σιγουριά για τη νίκη. Και ίσως θεωρούσε ότι η κίνηση αυτή θα ήταν win win και για τους δύο μονομάχους. Και ο ίδιος θα ενίσχυε το προφίλ του και ο αντίπαλός του θα αύξανε τις δυνάμεις τους, χωρίς όμως να γίνει απειλητικός.

Αυτή η υπερβολική σιγουριά όμως μάλλον εκπεμπόταν από την παρουσία του και τη ρητορική του στο τηλεοπτικό πλατό και μόνο καλό δεν του έκανε.

Ο κ. Δούκας έδωσε εξετάσεις και πέρασε, καταφέρνοντας να συσπειρώσει τον κόσμο που ήταν δυσαρεστημένος από τη θητεία Μπακογιάννη.

Χωρίς το ντιμπέιτ δύσκολα θα το πετύχαινε αυτό.

Διαβάστε επίσης

Νέα Δημοκρατία: «Μπλέκουν» και τον Κασιδιάρη στη νίκη Δούκα – Βαρύ και… ασήκωτο το κλίμα  

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ξέχασε να αναφερθεί στον Δούκα – Το νεύμα των δημοσιογράφων  

Σταμάτης Κραουνάκης: «Καλώς τον πρόεδρο, καλώς τον Τάιλερ» – Στο Ηρώδειο ο Στέφανος Κασσελάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:01