search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:00
MENU CLOSE

Το παρασκήνιο της καρατόμησης της διοίκησης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου – «Άστραψε και βρόντηξε» ο Χρυσοχοΐδης

17.10.2023 18:01
xrysoxoidis 511- new

«Όποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του πάει σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες». Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά και την τρίτη κατά σειρά καρατόμηση διοικητή και της αναπληρώτριας διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο της Κρήτης, 2,5 μήνες πριν τη λήξη της θητείας τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν εξαιρετικά δυσαρεστημένος με τη διοίκηση του νοσοκομείου μετά από τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες που έφταναν στο γραφείο του αλλά και τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, αναφορικά με τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στη λίστα χειρουργείων και γενικά με τη δυσλειτουργία που παρουσίαζε το νοσοκομείο.

Μάλιστα κύκλοι του υπουργείου Υγείας λένε στο topontiki.gr πως «ο διοικητής θα μπορούσε να  είχε προχωρήσει σε εξωτερικές συνεργασίες με γιατρούς, καθώς ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα, όμως δεν το έπραξε με συνέπεια οι πολίτες να ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού».

Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι: «το νοσοκομείο έχει εννέα αναισθησιολόγους (11 είναι οι οργανικές θέσεις) ωστόσο ο διοικητής δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις για τις αδικαιολόγητες …απουσίες που είχαν καταγραφεί».

Ο υπουργός κατά τη χθεσινή του αυτοψία στο νοσοκομείο δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του προς τον διοικητή Κωνσταντίνο Τερζάκη και την αναπληρώτρια διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη και ένα 24ωρο αργότερα τους απάλλαξε από τα καθήκοντα τους.

Θυμίζουμε ότι χθες δήλωσε από το νοσοκομείο πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες του νοσηλευτικού ιδρύματος που οδήγησαν σε αναβολή χειρουργείων, χωρίς να κρύψει την έντονη δυσαρέσκεια του.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η κατάσταση αυτή δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Έχουμε τη βούληση και τη γνώση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, έχουμε τη βούληση και τη γνώση να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, για να στηρίξουμε το ιατρικό, το νοσηλευτικό αλλά και το λοιπό προσωπικό που κάνει τη δουλειά του ώστε με αξιοπρέπεια να λύνουν τα θέματα υγείας των πολιτών».

Μάλιστα σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος διαμήνυσε πώς: «Δουλεύουμε για να αναβαθμίσουμε το ΕΣΥ σε ολόκληρη τη χώρα μας. Κανένας πολίτης, τη στιγμή της ανάγκης δεν θα είναι μόνος του. Κανένα στέλεχος, γιατρός, νοσηλευτής που κάνει τη δουλειά του δεν θα εμποδίζεται από νοοτροπίες του χθες. Δουλεύουμε για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές όλων και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν το πετύχουμε σε κάθε γωνιά της χώρας».

Είναι ξεκάθαρο πλέον προς όλες τις κατευθύνσεις πως ο υπουργός, επαναλαμβάνει με εμφατικό τρόπο, πως όποιος διοικητής δεν κάνει σωστά τη δουλειά του δεν έχει καμία θέση στο ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τη διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Εξαδάκτυλος στο topontiki.gr : «Aναγκαστήκαμε να βάλουμε αφίσες κατά της βίας των γιατρών και των νοσηλευτών σε νοσοκομείο»

Μύθοι και αλήθειες για τη μαστογραφία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:57