search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.09.2025 10:28
MENU CLOSE

Αυτές είναι οι όμηροι, μητέρα και κόρη, που απελευθέρωσε η Χαμάς – Έφτασαν στο Ισραήλ

20.10.2023 20:17
gaza-omiroi-12-NEW

Μια Αμερικανίδα και η κόρη της, που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς, απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους»,  όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα και επιβεβαίωσε και το Ισραήλ, όπως μετέδωσαν το τηλεοπτικό κανάλι Channel 13 News και η δημόσια τηλεόραση Kan.

Οι δύο Αμερικανίδες έφτασαν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Πρόκειται για την Τζούντιθ και τη Νάταλι Ραάναν, οι οποίες απήχθησαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση από το κιμπούτς Ναχάλ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου.

Μητέρα και κόρη είναι καθ’ οδόν για μια στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ισραήλ, αφού τις παρέλαβαν νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας στα σύνορα με τη Γάζα.

Η Χαμάς ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων, και για να «αποδειχθεί στον αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς.

Jerusalem Post: Η Χαμάς απελευθέρωσε τις δύο Αμερικανίδες επειδή η μητέρα είναι σε κακή κατάσταση

Δύο Αμερικανοϊσραηλινοί όμηροι που κρατούνταν από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με την «Jerusalem Post».

Η Judith και η Natalie Raanan «βρίσκονται στο δρόμο της εξόδου», ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Απελευθερώνονται για «ανθρωπιστικούς λόγους», επειδή η υγεία της μητέρας είναι σε κακή κατάσταση, είπε η πηγή.

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι κρατά 200 ομήρους και ότι άλλοι 50 κρατούνται από άλλες ένοπλες οργανώσεις στον παλαιστινιακό θύλακα. Λέει επίσης ότι περισσότεροι από 20 όμηροι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, αλλά χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Χαμάς συζητά το ενδεχόμενο απελευθέρωσης ορισμένων ομήρων, με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Από την πλευρά του το Ισραήλ δεν έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής σε κάτι τέτοιο.

Εκτιμάται ότι στη Γάζα παραμένουν περίπου 200 όμηροι, ορισμένοι από τους οποίους κρατούνται από άλλες ένοπλες ομάδες, εκτός της Χαμάς.

Σύμφωνα με το BBC, η ύπαρξη των ομήρων είναι ένας πολύπλοκος παράγοντας για το στόχο του Ισραήλ για χερσαία επίθεση στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Νέοι μπελάδες με τη Δικαιοσύνη – Δεν απέσυρε ανάρτησή του για δικαστικό υπάλληλο και κινδυνεύει να παει φυλακή

Μαινόμενος Ερντογάν κατά Δύσης και Ισραήλ: Γενοκτονία αυτό που γίνεται στη Γάζα

Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων έστρωσαν τραπέζι με 203 καρέκλες στο Τελ Αβίβ ως ένδειξη διαμαρτυρίας (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.09.2025 10:27