search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:50
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης: H στάση της Ελλάδας στο μεσανατολικό είναι αντικειμενική και αμερόληπτη

20.10.2023 11:06
gerapetritis-new

Την άποψη ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν ετεροκαθορίζεται διατύπωσε στη Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης και επέμεινε ότι η στάση της Ελλάδας στο μεσανατολικό είναι αντικειμενική και αμερόληπτη. 

Ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξανδρου Καζαμία από την Πλεύση Ελευθερίας καταδίκασε το χτύπημα στο παρακείμενο κτίριο του μοναστηριού του Αγίου Πορφυρίου και αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα στο υψηλότερο επίπεδο στη σύνοδο που θα γίνει αύριο στην Αίγυπτο.

«Η Ελλάδα είναι υπέρμαχος του ανθρωπιστικού δικαίου», ανέφερε και σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή έθεσε τα σημεία τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά από όλες τις πλευρές. «Την επαύριον της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς προχωρήσαμε στην καταδίκη της τρομοκρατίας, ζητώντας άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων, την προστασία όλων των αμάχων και αποφυγή στοχοποίησής τους, ενώ θέσαμε θέμα διάνοιξης οδών για ανθρωπιστική βοήθεια», είπε και πρόσθεσε πως θέση της Ελλάδας είναι να υπάρξει λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για δύο κράτη. 

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ακόμη πως το υπουργείο Εξωτερικών ετοίμασε πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας το οποίο θα κατευθυνθεί προς τη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Χαμάς και Πούτιν θέλουν να αφανίσουν γειτονικές δημοκρατίες – Στρατιωτική βοήθεια 14 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ» (video)

Πόλεμος στη Γάζα: Η «παρέλαση» των Ευρωπαίων ηγετών στο Ισραήλ και οι ειδικές δυνάμεις της Γερμανίας στην Κύπρο

Μεσανατολικό: Για ποιους λόγους είναι σημαντικό το πέρασμα της Ράφα – Η μεταφορά βοήθειας, οι εκτοπισμοί και η στάση της Αιγύπτου (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:45