search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:02
MENU CLOSE

Γεραπετρίτης: Καμία κρυφή ή φανερή συμφωνία με την Τουρκία για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

20.10.2023 10:09
gerapetritis_0808_1460-820_new

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα προσέρχεται στις συζητήσεις με την Τουρκία από θέση ισχύος, προέβη στη Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης, διαψεύδοντας παράλληλα κατηγορηματικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ελληνοτουρκική συμφωνίας αποστρατικοποίησης, λέγοντας ότι «δεν υφίσταται καμία κρυφή ή φανερή συμφωνία για αποστρατικοποίηση των νησιών».

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής με αντικείμενο πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «ζητήματα κυριαρχίας, όπως είναι και η διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να είναι αντικείμενο οποιασδήποτε συμφωνίας».

Ο κ. Γεραπετρίτης κράτησε αποστάσεις από τον βουλευτή της ΝΔ, λέγοντας πως προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει για λογαριασμό της κυβέρνησης και όχι για να διερμηνεύσει δηλώσεις βουλευτών και επεσήμανε πως «δεν τίθεται κανένα θέμα απομείωσης της ισχύος των νησιών από άποψη Ενόπλων Δυνάμεων». Όπως είπε μάλιστα, η χώρα μας διατηρεί τα δικαιώματα από τις συνθήκες Λοζάνης, Μοντρέ και Παρισίων για την θωράκιση της άμυνας της.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών βρίσκεται σήμερα στο υψηλότερο σημείο διπλωματικής ισχύος, καθώς την τελευταία 4ετία υπήρξε ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό και υποδομές, ενώ ανέπτυξε συμμαχίες σε διπλωματικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Πήρε θέση για τον πόλεμο με hip hop τραγούδι – «Ανεπιφύλακτα με τον άμαχο που πάντα πεθαίνει»

ΣΥΡΙΖΑ: Τα επόμενα βήματα ηγεσίας και εσωκομματικής αντιπολίτευσης ως την «μετωπική αναμέτρηση» στην Κεντρική Επιτροπή

KKE: Με φόρα, μετά την κατάκτηση έξι δήμων και την αύξηση των ποσοστών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:01