search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:05
MENU CLOSE

Ελεονώρα Μελέτη για κακοποίηση στην τηλεόραση: «Η εξουσία αλλάζει χέρια, χαίρομαι που κάποιοι στον χώρο μας τρέμουν» (Video)

23.10.2023 09:49
meleti-new

Στη συνέντευξη της Δάφνης Λαμπρόγιαννη στη Ναταλία Γερμανού αναφέρθηκε η Ελεονώρα Μελέτη μέσα από την εκπομπή της το πρωί της Δευτέρας.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις της ηθοποιού σχετικά με τις καταγγελίες στο θέατρο που ήρθαν στο φως αλλά και άλλες που δεν έχουν γίνει γνωστές, η παρουσιάστρια θέλησε να τοποθετηθεί εκ νέου για την κακοποίηση που υφίστανται πολλά άτομα στον χώρο της τηλεόρασης.

Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε ότι η κακοποίηση δεν είναι μόνο η σωματική όπου τα σημάδια είναι εμφανή, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες μορφές της των οποίων τα σημάδια όχι μόνο δεν φαίνονται, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι δύσκολο ακόμα και να αποδειχθούν.

«Δεν το καταλάβαινες ότι βιώνεις κακοποίηση. Εμείς είχαμε μάθει ότι η κακοποίηση είναι ένα μαυρισμένο μάτι, μια ανοιγμένη μύτη, ένα χτυπημένο στόμα, μια μελανιά. Η σωματική κακοποίηση είναι αυταπόδεικτη. Οι άλλες μορφές της κακοποίησης, επειδή δεν φαίνονται και δεν αποδεικνύονται, δεν αναγνωρίζονται για τέτοιες. Και από αυτούς που το βιώνουν και από αυτούς που το κάνουν» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια εξέφρασε την ανακούφιση που νιώθει γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αρκετά ονόματα στον χώρο που «τρέμουν» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, να μην αποκαλυφούν οι πράξεις τους και τα ονόματά τους.

«Αυτοί που το κάνουν μπορεί να το βαφτίζουν αλλιώς, μπορεί να θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντικοί και αυτό τους επιτρέπει να φέρονται έτσι. Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που έχει αρχίσει και μιλάει ο κόσμος και ξέρω επίσης ότι πάρα πολλοί από το χώρο μας, άντρες και γυναίκες, τρέμουν.

Η εξουσία αλλάζει χέρια και το ότι χαίρομαι που αυτοί τρέμουν δεν με κάνει θύτη σε καμία περίπτωση. Αλλά μέσα μου, το βράδυ που πέφτω στο κρεβάτι και κλείνω τα μάτια και κοιμάμαι ήσυχα και όμορφα, ξέροντας ότι κάποιοι τρέμουν μη βρεθεί ένας να πει το όνομά του την επόμενη μέρα δημόσια, εμένα αυτό με ικανοποιεί.

Εννοώ ότι η εξουσία περνάει στα χέρια των θυμάτων, τα θύματα έχουν τη δύναμη. Αυτοί δεν έχουν καμία δύναμη απολύτως, είναι δειλοί. Και για να μην παρεξηγούμαστε, μιλάμε στο χώρο μας και για άντρες και για γυναίκες» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Google Doodle: Η Google τιμά τον Rashidi Yekini

Τηλεθέαση Σαββάτου: Ποιος πήρε την πρωτιά στην πρωινή ζώνη – «Μάχη» για τη δεύτερη θέση στο δυναμικό κοινό

Εφημερίδες: Οι τίτλοι των σημερινών πρωτοσέλιδων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:04