search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:17
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Χωρίς «Τα Νούμερα» η ΕΡΤ1 – Σχέδια για ταινία

23.10.2023 10:38
ta_noumera_ert_new

Η τηλεοπτική σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα προγράμματα των καναλιών σε ανάπτυξη. Ωστόσο μια κίνηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για συλλογή υπογραφών, υπογραμμίζει την «απουσία» εβδομαδιαίας εκπομπής της ΕΡΤ1.

Στο facebook έχει δημιουργηθεί η σελίδα SaveTaNoumera με σκοπό να επανέλθει στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 η σειρά «Τα νούμερα» με νέα επεισόδια. Στο ηλεκτρονικό ψήφισμα μέσω «φουμπου» έχουν συγκεντρωθεί περι τις 520 υπογραφές και είναι δεκάδες τα σχόλια που έχουν κάνει οι χρήστες του με τα οποία ζητούν  να υπάρχει συνέχεια με δεύτερο κύκλο επεισοδίων. Άλλαι αι βουλαί της ΕΡΤ όμως. Τυπικώς, τα «Νούμερα» δεν έλαβαν το «πράσινο φως»- μέχρι τώρα- για δεύτερο κύκλο επεισοδίων και- το πιθανότερο- απορρίφθηκαν λόγω υψηλού κόστους (περι τα 80.000 ευρώ το επεισόδιο διάρκειας 75 λεπτών).

Ενημέρωση επισήμως δεν είχαν οι συντελεστές της σειράς αλλά ούτε και ανεπισήμως, αφού όπως υποστηρίζουν, στη ΕΡΤ «οι επιτελικοί δεν απαντούσαν ούτε στις τηλεφωνικές κλίσεις μας».

Την περασμένη άνοιξη η ομάδα της μουσικής σουρεαλιστικής κωμικής σειράς, με τον Φοίβο Δεληβοριά και καμια 20αρια ηθοποιούς και μουσικούς  σε πρώτους ρόλους, είχε λάβει προφορική ενημέρωση από τα στελέχη της κρατικής εταιρείας, ότι λόγω προεκλογικής περιόδου, το Δ.Σ. της δεν μπορούσε να εγκρίνει την ανανέωση της. Όμως ζητήθηκε, όπως υποστηρίζεται από τους συντελεστές της, να προετοιμάζονται για τον επόμενο- δεύτερο- κύκλο επεισοδίων.

Τα προβλήματα τα οποία είχαν παρουσιαστεί στην περσινή σεζόν σε επίπεδο παραγωγής ξεπεράστηκαν με αλλαγή εταιρείας. Στο μεταξύ στελέχη της ΕΡΤ ζήτησαν από την δημιουργική ομάδα των «Νούμερων» να ετοιμάσει κείμενα για «ένα- δυο επεισόδια» και περιλήψεις για τα υπόλοιπα.

«Ένα ολόκληρο καλοκαίρι δέκα άνθρωποι εργάστηκαν ώστε να είναι έτοιμα τα κείμενα των πρώτων δύο επεισοδίων και περιλήψεις για άλλα 24», υποστήριξαν στο topontiki.gr άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν την πορεία της εκπομπής.

Στο μεταξύ, καθώς υπήρξε η προφορική διαβεβαίωση, ανανεώθηκε η συγγραφική ομάδα, η σκηνοθετική επίσης, βρέθηκαν νέοι -καλύτεροι- χώροι γυρισμάτων, τα επεισόδια έγιναν πιο σφιχτά σε διάρκεια (μικρότερα  κατά 25 λεπτά), αλλά με τις αλλαγές αυξήθηκε το κόστος κατά 4.000 ευρώ με συνέπεια το επεισόδιο, διάρκειας πλέον 50 λεπτών, να έχει κοστολογηθεί στα 84.000 ευρώ.

Στο σημείο αυτό υπήρξε αντίδραση από την ΕΡΤ με το επιχείρημα ότι πλέον η παραγωγή ήταν ακριβή. Η ομάδα που κάνει τα «Νούμερα» επανήλθε με ανακοστολογημένη πρόταση στα 79.000 ευρώ το επεισόδιο  το οποίο θα διαρκούσε εν τέλει  42 λεπτά. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα «εξαφανίστηκαν» οι άνθρωποι της ΕΡΤ με τους οποίους  επικοινωνούσαν οι συντελεστές της σειράς και κατά τους ισχυρισμούς των ίδιων πηγών, έως τότε «δεν βρέθηκε κάποιος να ενημερώσει το ανώτατο πλαφόν κόστους παραγωγής που θα ήταν αποδεκτό από την ΕΡΤ, ή έστω να πει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον πλέον». 

Κι αν εν τέλει η σειρά «Τα Νούμερα» φαίνεται να έχει ολοκληρώσει τον τηλεοπτικό κύκλο «ζωής» της, ένας άλλος μάλλον ετοιμάζεται να ανοίξει. Είναι σε εξέλιξη σχέδια -σε πρώιμο στάδιο- ώστε «Τα νούμερα» να γίνουν ταινία.

Διαβάστε επίσης:

Ελεονώρα Μελέτη για κακοποίηση στην τηλεόραση: «Η εξουσία αλλάζει χέρια, χαίρομαι που κάποιοι στον χώρο μας τρέμουν» (Video)

Google Doodle: Η Google τιμά τον Rashidi Yekini

Τηλεθέαση Σαββάτου: Ποιος πήρε την πρωτιά στην πρωινή ζώνη – «Μάχη» για τη δεύτερη θέση στο δυναμικό κοινό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:16