search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:23
MENU CLOSE

Σαλβίνι κατά Ερντογάν: «Αηδιαστικές οι δηλώσεις του για τη Χαμάς» – Ακυρώνει την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο Τούρκος πρόεδρος

25.10.2023 15:32
erdogan-salvini-NEW

Άστραψε και βρόντηξε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι μετά τις δηλώσεις Ερντογάν που περιέγραψε τη Χαμάς ως απελευθερωτική ομάδα και όχι ως τρομοκρατική οργάνωση, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε την επίσκεψή του στο Ισραήλ, παρά την πρόσφατη προσέγγιση των δύο χωρών.

«Είχαμε σχέδια να επισκεφθούμε το Ισραήλ, αλλά ματαιώθηκαν. Δεν θα πάμε» είπε απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι εκμεταλλεύθηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας. Πρόσφατα ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Ιταλός αντιπρόεδρος χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Χαμάς «αηδιαστικές» και είπε ότι θα προτείνει να κληθεί ο Τούρκος πρεσβευτής στην Ιταλία για να διαμαρτυρηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους».

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε:  «Η Χαμάς δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση  αλλά μια ομάδα μουτζαχεντίν που αγωνίζονται να υπερασπιστούν τη γη και τους πολίτες της»

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας πως «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το κράτος του Ισραήλ, αλλά ποτέ δεν εγκρίναμε τις φρικαλεότητες που διαπράττει το Ισραήλ και ποτέ δεν θα εγκρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί σαν οργάνωση, αντί για κράτος».

Παράλληλα έστειλε το εξής μήνυμα στο Ισραήλ αλλά και τη διεθνή κοινότητα: «Έι Ισραήλ! Μπορεί να είσαι ένας οργανισμός επειδή η Δύση σου χρωστάει πολλά χρήματα, αλλά η Τουρκία δεν σου χρωστάει τίποτα.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί μια από τις πιο αιματηρές και βίαιες επιθέσεις στην ιστορία.  Έι! Ισραήλ, με τέτοια μυαλά δεν μπορείς να προχωρήσεις. Ακόμη κι αν έχεις μαζί σου τις ΗΠΑ και τη Δύση, δεν πρόκειται να πας πουθενά».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο από τη στιγμή που η Χαμάς απαγάγει 23χρονο με ακρωτηριασμένο χέρι

Προκλητικό το Ισραήλ, δηλώνει ότι «θέλει να δώσει ένα μάθημα» στα Ηνωμένα Έθνη

Πόλεμος στη Γάζα : H βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας κατηγορεί τη διεθνή κοινότητα για «δύο μέτρα και δύο σταθμά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:23