search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 05:54
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στρατιωτική βοήθεια τέλος» είπε η Σλοβακία στον Ζελένσκι

26.10.2023 12:59
robert_fico_new

Την διακοπή της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, η ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει η Μπρατισλάβα προς το Κίεβο θα συνεχιστεί κανονικά.

«Θεωρούμε ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία είναι αποκλειστικά ανθρωπιστική και μη στρατιωτική βοήθεια, δεν θα εφοδιάζουμε πλέον με όπλα την Ουκρανία», δήλωσε ο Ρόμπερτ Φίτσο την επομένη του διορισμού του στην πρωθυπουργία.

Το αριστερό κόμμα Smer του Ρόμπερτ Φίτσο νίκησε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με την υπόσχεση ότι θα τερματισθεί η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, θα αντιμετωπισθεί η μετανάστευση και η Σλοβακία θα εφαρμόσει «ανεξάρτητη» εξωτερική πολιτική.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο ηγείται τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού στο οποίο συμμετέχουν ακόμη το κόμμα HLAS (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα) και το ακροδεξιό φιλορωσικό SNS (Εθνικό Κόμμα της Σλοβακίας).

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ένας 16χρονος καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλακή – Είχε πυροβολήσει 5χρονο κοριτσάκι (video)

ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του Μέιν – Ο στρατός, οι «φωνές» και η νοσηλεία (photos/videos)

Γάζα: Μπαράζ αεροπορικών χτυπημάτων από το Ισραήλ σε 250 στόχους της Χαμάς μετά τη βραδινή «επιδρομή» με άρματα μάχης (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34