search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:57
MENU CLOSE

Μαίρη Χρονοπούλου: «Άνοιξε» η διαθήκη της, ποιοι κληρονομούν την περιουσία της – Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

01.11.2023 18:03
mairh_xronopoulou

Σε ανακοίνωση για τη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου προχώρησε το Χαμόγελο του Παιδιού.

Στο άνοιγμα της διαθήκης της Μαίρης Χρονοπούλου αναφέρθηκε νωρίτερα ο δικηγόρος της ηθοποιού, Δημήτρης Χατζημιχάλης, προχωρώντας σε αποκαλύψεις σχετικά με τους κληρονόμους της.

Ο κ. Χατζημιχάλης εξήγησε ότι στη διαθήκη της ηθοποιού προβλέπεται να δοθεί ένα ποσό στην πρώην οικιακή βοηθό της, ενώ όλη της η ακίνητη περιουσία πάει στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Παράλληλα, η αείμνηστη ηθοποιός έχει αφήσει και κάποια χρήματα σε φίλους της

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου, «δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2023, η από 4 Οκτωβρίου 2013 δημόσια διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου. Το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και όσοι έχουν αναφερθεί εντός της διαθήκης, ως νόμιμοι κληρονόμοι, έχουν το έννομο συμφέρον για παραλαβή της. Κάθε άλλη πληροφορία, φήμη, άποψη ή εικασία που δημοσιοποιείται, να βλάψει μόνο μπορεί τη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου».

Οργανισμός τονίζει ότι με απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας δεν διατάχθηκε σφράγιση των πραγμάτων, παρά μόνο απογραφή τους από συμβολαιογράφο που ορίστηκε, καθώς και δύο πραγματογνώμονες. «Αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς με τον τρόπο αυτό, καταγράφεται η κινητή περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου με διαδικασία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν» σημειώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην ίδια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2023, η από 4 Οκτωβρίου 2013 δημόσια διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και όσοι έχουν αναφερθεί εντός της διαθήκης, ως νόμιμοι κληρονόμοι, έχουν το έννομο συμφέρον για παραλαβή της. Κάθε άλλη πληροφορία, φήμη, άποψη ή εικασία που δημοσιοποιείται, να βλάψει μόνο μπορεί τη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου.

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας δε διατάχθηκε σφράγιση των πραγμάτων παρά μόνο απογραφή τους από συμβολαιογράφο που ορίστηκε καθώς και δύο πραγματογνώμονες. Αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς με τον τρόπο αυτό, καταγράφεται η κινητή περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου με διαδικασία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Σημαντικό να αναφερθεί πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ήδη υλοποιήσει καταμέτρηση με πραγματογνώμονα και τεχνικό σύμβουλο.

Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν:

– Την απόφαση του Οργανισμού, να επεκτείνει τη δράση του Φροντίδα των Παιδιών και των Νέων «Μαίρη Χρονοπούλου» -μια δράση για τα παιδιά που ενηλικιώνονται ώστε να εξελιχθούν και κάνουν σταθερά βήματα στην ενήλικη ζωή τους

– Τη δημιουργία του Βραβείου «Μαίρη Χρονοπούλου» καθώς και οτιδήποτε χρειάζεται να ειπωθεί προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη αλλά και όλες τις επιθυμίες της Μαίρης Χρονοπούλου

Θα δοθούν, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 11:00π.μ., στο σπίτι της στην περιοχή της Παιανίας.

Στο Τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί -με όσους αγαπούσαν πραγματικά τη Μαίρη Χρονοπούλου- θα έχουν υλοποιηθεί οι επιθυμίες της. Η τοποθέτηση της μαρμάρινης επιγραφής έξω από το σπίτι της που θα αναγράφει «Το Σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου» καθώς και η μαρμάρινη επιγραφή που θα έχει τοποθετηθεί σε σημείο που η ίδια μας είχε υποδείξει εντός του σπιτιού της, θα αναγράφει: «Μαίρη Χρονοπούλου, ηθοποιός. Αγαπούσε πολύ τα παιδιά».

Εκκρεμεί η αποκατάσταση της τοποθέτησης της τέφρας της, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την επιθυμία της Μαίρης Χρονοπούλου, όπως αυτή είχε αποτυπωθεί σε οπτικοακουστικό υλικό, που έχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι στη διάθεση όποιου το επιθυμεί. Παρακαλούμε να αποτραπεί ο περαιτέρω διασυρμός του ονόματος της, και όσοι την αγαπούσαμε και συνεχίζουμε να την αγαπάμε, να εμμείνουμε στην υλοποίηση των επιθυμιών της.

«Η διαθήκη δημοσιεύτηκε, αλλά δεν την έχουμε πάρει ακόμα στα χέρια μας. Απλώς έχουμε μία πληροφόρηση. Περιμένουμε σήμερα να την πάρουμε. Εκείνο το οποίο γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι αφήνει την περουσία της στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και στην οικιακή βοηθό που είχε πριν από λίγα χρόνια και της είχε συμπαρασταθεί στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της, τη Λαμάρα, που έχει φύγει για τη Γεωργία. Είναι η προηγούμενη βοηθός της, η τελευταία ήταν ένα χρόνο περίπου», ανέφερε νωρίτερα ο δικηγόρος μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

«Ένα ακίνητο, στον Άγιο Νικόλαο στα Πατήσια, ήδη το έχει μεταβιβάσει στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, με τα άλλα ακίνητά της. Αλλά έχει αφήσει στην προηγούμενη οικιακή βοηθό της 50.000 ευρώ», συνέχισε ο ίδιος, διαψεύδοντας την πληροφορία σύμφωνα με την οποία η Μαίρη Χρονοπούλου άφηνε στην πρώην οικιακή βοηθό της και το σπίτι στα Πατήσια, πέρα από το προαναφερθέν χρηματικό ποσό.

«Υπάρχουν και κάποιοι φίλοι της Μαίρης Χρονοπούλου που παίρνουν κάποια χρήματα, περιμένουμε να μάθουμε τα ονόματά τους. Αφήνει σε κάποιος φίλους κάποια ποσά», συνέχισε ο ίδιος.

«Το θέμα του μουσείου είναι σημαντικό, διότι αυτό συναρτάται με τα κινητά πράγματα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι και τα οποία είναι αξίας. Η ακίνητη περιουσία έχει πάει όλη στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Η κινητή περιουσία περιμένουμε να δούμε που έχει πάει επισήμως, εικάζω ότι και αυτή θα πάει στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, αλλά υπάρχει επιθυμία της Μαίρης Χρονοπούλου να γίνει ο χώρος στην Παιανία μουσείο, και άρα θα πρέπει να μείνουν τα πράγματα εκεί», σημείωσε ακόμη ο Δημήτρης Χατζημιχάλης για το σπίτι της ηθοποιού στην Παιανία.

«Την ίδια ημέρα που υποβλήθηκε η αίτηση για σφράγιση του σπιτιού, έγινε η διάρρηξη. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι έψαχναν στοχευμένα. Υπήρχαν κάτω πεταμένα έγγραφα. Υπήρχε η πληροφορία ότι η Μαίρη Χρονοπούλου είχε αφήσει ιδιόχειρη διαθήκη, που ανέτρεπε την παλαιότερη», τόνισε ακόμη ο δικηγόρος της ηθοποιού.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Χαμός με την πρώην βοηθό του – Της φώναξε «Ντροπή σου»

Ελένη Φουρέιρα: Σε δισκογραφική μου είχαν πει «έλα τώρα το Αλβανάκι θέλει να κάνει και καριέρα»

Μάθιου Πέρι: Τι έδειξαν οι πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις για τον θάνατό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:55