search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:47
MENU CLOSE

Μαρία Μενούνος: Το «αθώο» σύμπτωμα που την οδήγησε στη διάγνωση του καρκίνου στο πάγκρεας

02.11.2023 10:51
menounos-new

Το φαινομενικά «αθώο» σύμπτωμα που στάθηκε αιτία ώστε να εντοπίσει ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας αποκάλυψε η Μαρία Μενούνος.

Μιλώντας στο Today, η παρουσιάστρια διηγήθηκε ότι ένιωθε πόνο και φούσκωμα στην κοιλιά έπειτα από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών. Όταν μετά από μια πτήση όπου είχε φάει σαλάτα ένιωσε τους πόνους πιο δυνατούς, η ίδια αποφάσισε να απευθυνθεί σε γιατρό ώστε να δει τι φταίει.

Οι γιατροί αρχικά απέρριψαν τα συμπτώματα του φουσκώματος. Όταν στη συνέχεια πήγε στο νοσοκομείο, έκανε υπερηχογράφημα και εκεί βρέθηκε ότι πάσχει από καρκίνο παγκρέατος δεύτερου σταδίου.

Η Μενούνος, η οποία εκείνη την εποχή περίμενε να γεννηθεί η κόρη της Αθηνά μέσω παρένθετης μητέρας, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου 3,81 εκατοστών.

Ο καρκίνος στο πάγκρεας αποτελεί έναν από τους πιο θανατηφόρους τύπους καρκίνου στην Αμερική, καθώς μόνο ένας στους δέκα ασθενείς καταφέρνει να επιβιώσει περισσότερο από έναν χρόνο μετά τη διάγνωσή του.

Μέσα από μια ανάρτησή της στο Instagram που μετρά πάνω από ένα εκατ. followers, η Μαρία Μενούνος παρότρυνε τους διαδικτυακούς της φίλους να μην αγνούν περίεργα συμπτώματα ακόμα κι αυτά δεν δείχνουν τόσο σοβαρά, ακόμη και όταν οι γιατροί τα απορρίπτουν, όπως στην περίπτωσή της.

Η παρουσιάστρια εξήγησε συγκεκριμένα ότι μετά από εμφάνιση στομαχόπονου, έκανε ενδοσκόπηση και κολονοσκόπηση, ωστόσο, οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ύποπτο, ούτε καν η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε με τα αποτελέσματα να περιγράφουν το πάγκρεας της ως «μη αξιοσημείωτο».

Η ίδια, όμως, πήγε στο νοσοκομείο καθώς τα συμπτώματα επέμεναν με τη μαγνητική τομογραφία να αποκαλύπτει, τελικά, τον όγκο στο πάγκρεας.

Υποβλήθηκε εσπευσμένα σε χειρουργική επέμβαση τον Φεβρουάριο του 2023 όπου της αφαιρέθηκε ο όγκος μαζί με μέρος του παγκρέατος, μέρος της σπλήνας και 17 λεμφαδένες. Ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί στο σώμα της και δεν χρειάστηκε περαιτέρω θεραπεία.

Η Μενούνος είναι τώρα καλά, αλλά συνεχίζει να παρακολουθεί τα συμπτώματα, καταγράφοντας κάθε ανησυχητικό σύμπτωμα σε ένα ημερολόγιο.

«Κοιτάζω την εγχείρηση και είμαι ευγνώμων για τη δύναμη με την οποία με ευλόγησε ο Θεός για να τα καταφέρω και φυσικά για όλους τους όμορφους ανθρώπους που έστειλε για να με βοηθήσουν. Τώρα βλέπω τις ουλές και χαμογελάω» έγραψε για λεζάντα σε μια ανάρτησή της όπου απεικονίζεται με μπικίνι, δείχνοντας τα σημάδια της επέμβασης.

«Νομίζω ότι το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου θα είναι το πιο υγιές, επειδή αναγκάστηκα να επανεκτιμήσω την υγεία μου σε βάθος. Άλλαξε την πορεία των πάντων» προσθέτει.

Ο καρκίνος του παγκρέατος αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου και δεν ανιχνεύεται παρά μόνο σε μεταγενέστερα στάδια, όταν η ασθένεια έχει προχωρήσει περισσότερο και έχει εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές του σώματος, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη τη θεραπεία του.

Αυτό συμβαίνει επειδή σπάνια προκαλεί συμπτώματα στα αρχικά στάδια και τα προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να είναι τόσο ανεπαίσθητα που απορρίπτονται ως λιγότερο σοβαρά.

Περίπου τα δύο τρίτα των ασθενών που διαγιγνώσκονται με τον καρκίνο είναι άνω των 65 ετών και σχεδόν όλοι είναι άνω των 45 ετών, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

Ελεονώρα Μελέτη: «Έχουμε δει πώς συμπεριφέρεται η κοινωνία σε μια 35άρα χωρίς παιδιά» (Video)

Χάιντι Κλουμ: Έκλεψε ξανά την παράσταση η βασίλισσα του Halloween

Σελίν Ντιόν: Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά από 3 χρόνια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:45