search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:25
MENU CLOSE

Αδερφός θύματος ξεσπά κατά Βορίδη: «Όχι, τα Τέμπη δεν κρίθηκαν από δύο εκλογές»

03.11.2023 17:25
tempi 543- new

«Δεν μπορούν να κρίνουν εκλογές τα Τέμπη, γιατί ο λαός δεν είδε και δεν έμαθε τι πραγματικά έγινε στα Τέμπη. Φροντίσατε εσείς για αυτό», έγραψε ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του Βάιου Βλάχου με αφορμή τα νέα σχόλια του Μάκη Βορίδη στην τηλεόραση. Ο Βάιος Βλάχος είναι ένας από τους 57 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στα Τέμπη.

«Όχι. Τα Τέμπη δεν κρίθηκαν από δύο Εκλογές», απάντησε με δικαιολογημένη οργή στον Μάκη Βορίδη αδερφός θύματος που έχασε τη ζωή του με τα υπόλοιπα 56 άτομα το μοιραίο βράδυ του περασμένου Φεβρουαρίου, με αφορμή την πεποίθηση που εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας ότι το έγκλημα δεν πιστώνεται στην κυβέρνηση όπως αποδείχθηκε από το διπλό εκλογικό αποτέλεσμα του Μαϊου και του Ιουνίου.

«Το να έρχεται η αντιπολίτευση και να μας λέει “πάμε να συζητήσουμε για τα Τέμπη” είναι ένα από τα πράγματα που είπατε σε χρόνο με πολύ μεγαλύτερη εγγύτητα, κρίθηκαν από δύο εκλογές, θέλετε να επιμείνετε σ’ αυτά, καλά κάνετε κι επιμένετε», είπε ο υπουργός Επικρατείας στο τηλεοπτικό πάνελ.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βλάχος, τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη: «Δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε ότι η δικαίωση 57 διαμελισμένων και καμμένων ανθρώπων κρίθηκε από την ψήφο των πολιτών. Μήπως και τα φάρμακα, τα χειρουργεία και η αποκατάσταση των πολυτραυματιών κρίθηκε σε δύο εκλογές; Αλήθεια; Αυτό λέτε;

Δεν μπορούν να κρίνουν εκλογές τα Τέμπη, γιατί ο λαός δεν είδε και δεν έμαθε τι πραγματικά έγινε στα Τέμπη. Φροντίσατε εσείς για αυτό».

Με την οργισμένη μακροσκελή ανάρτηση στο X, ο κ. Βλάχος ξεκαθάρισε: «Θα σας ρωτάμε για πάντα για τα Τέμπη, γιατί είστε υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα. Εσείς το επιτρέψατε. Με τις αποφάσεις σας. Θα ρωτάμε μέχρι να απαντήσετε. Και όταν απαντήσετε με τα ψέματά σας, θα συνεχίσουμε να ρωτάμε. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ».

Θεωρεί επίσης τους «γαλάζιους» κυβερνώντες υπεύθυνους που νομίζουν ότι έχουν φτιάξει ένα επιτελικό κράτος ενώ στην πραγματικότητα έχουν φτιάξει ένα «τελικό κράτος» όπως αναφέρει ο ίδιος.

«Τολμάτε και κρύβεστε πίσω από την ψήφο των πολιτών; Έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο; Τόσο απελπισμένοι και ανίκανοι είστε;», διερωτάται ο αδερφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου.
Και ξεκαθαρίζει: «Όχι. Δεν υπάρχουν εκλογές που να μπορούν να κρίνουν τα Τέμπη.
Τα Τέμπη είναι πολύ πιο σημαντικά από μία και από δύο Εκλογές. Τα Τέμπη δείχνουν τη χώρα που φτιάξατε μετά από 40 χρόνια μεταπολίτευσης.

Αλλά αν ποτέ μπορεί να υπάρξουν τέτοιες εκλογές, τότε θα μας βρείτε εκεί, απέναντι σε όλους εσάς, και στο λαό θα δείξω πολύ απλά πως καταντήσατε τον αδερφό μου. Μια φωτογραφία. Για να δουν οι πολίτες τι αγοράζουν κάθε φορά που βγάζουν ένα εισιτήριο στο σιδηρόδρομο που υποτίθεται ότι ήταν προτεραιότητα για το Μητσοτάκη πριν από το 2019».

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ΝΔ ότι είναι ανίκανη να προστατέψει τους πολίτες. «Και όσες εκλογές και να κερδίσετε αυτό δεν θα αλλάξει. Τρένα, Φωτιές, Πλημμύρες κλπ., σε κάθε δοκιμασία δείχνετε την ανικανότητα σας. Κανείς και καμία δεν θα έπρεπε να σας τιμάει με την ψήφο του/της. Δεν αξίζετε καμία ψήφο.

Δεν θα καταφέρετε τίποτα, γιατί μια μέρα αυτή η ψήφος που τόσο νομίζετε ότι σας αθωώνει θα είναι αυτή που θα σας στείλει στα πολλά σπιτάκια σας. Απλά, όμορφα και δημοκρατικά θα πάρετε την πολιτική καταδίκη που σας αξίζει», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Βλάχος.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία της 40χρονης που σκοτώθηκε από το λεωφορείο

Σεισμός στην Εύβοια: Το «τυφλό» ρήγμα πίσω από το «χτύπημα» και 3 λόγοι που η περιοχή «άντεξε»

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έφτιαχνε «μαϊμού» πίνακες ζωγραφικής και τους πουλούσε για αληθινούς – Η λεία ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:18