search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:16
MENU CLOSE

Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά: Με τη Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!

04.11.2023 06:14
korakis andreas

Ο ισραηλινός στρατός αυτές τις μέρες έχει σκοτώσει πάνω από 9.000 Παλαιστίνιους, 4.000 παιδιά, κάθε δέκα λεπτά πέφτει νεκρό ένα παιδί, ενώ πριν λίγες μέρες οι κατακτητές χτύπησαν και διέλυσαν τον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, με 6 αμερικανικές βόμβες ενός τόνου η κάθε μία, με εκατοντάδες νεκρούς.

Όταν συμβαίνουν όλα αυτά πρέπει να κάνουμε αυτό που γράφουν οι μαθητές στα πανό τους «κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν». 

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, επιλέγοντας για ακόμη μια φορά να είναι με τους λαούς, με τους αδικημένους και κατατρεγμένους, πρωτοστατούν για να εκφραστεί απέναντι σε αυτό το μακελειό η μέγιστη αλληλεγγύη, όπως άλλωστε γίνεται σε όλον τον κόσμο. Χωρίς «ναι μεν αλλά» έχουν εκφράσει με κρυστάλλινο τρόπο ότι εδώ και τώρα απαιτείται να σταματήσει η βάρβαρη ισραηλινή επίθεση και η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζαςνα τερματιστεί η πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους στα παλαιστινιακά εδάφη που επιβάλλεται με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τα αστικά κόμματα του «ΝΑΤΟϊκού τόξου» προσποιούνται ότι σήμερα ξεκίνησε ο πόλεμος, στον οποίο το ισραηλινό καθεστώς χρησιμοποιεί όλα τα βίαια μέσα, σφαγιάζει έναν λαό. Τι και αν το ίδιο το Ισραήλ έχει παραδεχτεί τον βομβαρδισμό νοσοκομείων, όπως το Αλ Αχλί, καταυλισμών, εκκλησιών, με το επιχείρημα ότι «προειδοποίησαν τους αμάχους να κινηθούν νότια»; Κάποιοι συνεχίζουν με μανία να αναπαράγουν ψέματα, κατασκευασμένες ειδήσεις, τα γνωστά επιχειρήματα περί τρομοκρατίας. Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη, οι διακηρύξεις περί αντιμετώπισης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δεν μπορούν να κρύψουν το στόχο ματαίωσης της λύσης δύο κρατών και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών της πηγών. 

Πού ήταν όλοι αυτοί που παρελαύνουν στα κανάλια όταν το Ισραήλ όλα τα προηγούμενα χρόνια ταπείνωνε, βασάνιζε και δολοφονούσε; Όταν στις φυλακές τους κρατούνται εδώ και δεκαετίες πάνω από 5000 πολιτικοί κρατούμενοι; Που είναι όλοι αυτοί όταν το Ισραήλ εκτός από το ότι δεν ανέχεται δίπλα του παλαιστινιακό κράτος, στο εσωτερικό της χώρας καταστέλλει κάθε φωνή αντίστασης, όπως έκανε πρόσφατα που απαγόρευσε στον βουλευτή της ισραηλινής βουλής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ Όφερ Κασίφ να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου; 

Απέναντι σε όλα αυτά η δύναμη της αλληλεγγύης που έχει ξεπροβάλλει σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα με τα πολύ μαζικά συλλαλητήρια, δείχνουν τη δύναμη που έχουν οι λαοί δίνοντας θάρρος και δύναμη στην πάλη για τη λευτεριά.  

Έχουμε όμως και τη δύναμη να μπούμε εμπόδιο στην εμπλοκή της χώρα μας. Η στάση του ΚΚΕ είναι σαφής! Είμαστε ενάντια στη χρησιμοποίηση της χώρας μας ως «εφαλτηρίου» και «προγεφυρώματος» του πολέμου, ενάντια στη χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδιαΚαθήκον αυτής της στιγμής είναι να δυναμώσει ο αγώνας για να σταματήσει το μακελειό στη Γάζα, να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές φρεγάτες από την Αν. Μεσόγειο, να μη χρησιμοποιούνται η Σούδα, το αεροδρόμιο της Ελευσίνας και οι άλλες βάσεις ως πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών στη Μέση Ανατολή.  

Τα εγκλήματα, που διαδραματίζονται μπροστά μας «δεν ιδρώνουν το αυτί» της κυβέρνησης της ΝΔ, που έχει τη σαφή στήριξη όλων των άλλων πολιτικών κομμάτων, που στην «καλύτερη» περίπτωση τηρούν ίσες αποστάσεις, δηλαδή εξίσωσης του θήτη με το θύμα. Κρύβουν πίσω από τα λεγόμενα «εθνικά συμφέροντα» την απροκάλυπτη στήριξη στο φονιά, στο ισραηλινό κράτος. Ο λαός μας δεν έχει κανένα «εθνικό συμφέρον» να κινδυνεύει να γίνει συνένοχος σε μία ακόμη σφαγή, αλλά και «προσάναμμα» ενός νέου γενικευμένου πολέμου γιατί αυτό συμφέρει την «αναβάθμιση» του ρόλου μια «χούφτας» καπιταλιστών.  

Μαζί με το βομβαρδισμό παραπληροφόρησης και ψεμάτων δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν ακόμη και την καταστολή, όπως έκαναν έξω από την Ισραηλινή πρεσβείαστις 18 Οκτωβρίου και όπως είδαμε ξανά τη περασμένη Τετάρτη, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν άπραγες το φασιστικό τάγμα εφόδου να επιτίθεται σε αντιφασίστες και επιβάτες του Μετρό στο Μοναστηράκι, ενώ μέλη της σεσημασμένης ομάδας ΔΡΑΣΗ γρονθοκοπούσαν πεσμένο στο έδαφος άτομο, που είχαν προσαγάγει στην πλατεία Βικτωρίας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό μέχρι την τελική νίκη! Συμμετέχουμε μαζικά την Κυριακή στο μεγάλο συλλαλητήριο και στη συναυλία στο Σύνταγμα, στην πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ που θα ακολουθήσει, αλλά και στα μαθητικά-φοιτητικά συλλαλητήρια που προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

*Ο Ανδρέας Κοράκης είναι μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Διαβάστε επίσης:

Όσοι κάνουν δώρα στη Χαμάς θα την βρουν μπροστά στην πόρτα τους!

Ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

Ο «τουρκικός αιώνας» του Ερντογάν και η Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:13