search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:51
MENU CLOSE

Νίκος Μάνεσης για τρολς: «Γνωρίζουμε τα ονόματα δημοσιογράφων και ηθοποιών αλλά δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε»

04.11.2023 16:41
manesis

Αιχμηρό σχόλιο στον αέρα της εκπομπής του έκανε ο Νίκος Μάνεσης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των κομματικών τρολς, που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε γνωστούς συναδέλφους του και ηθοποιούς που κρύβονται πίσω από αυτούς τους ψευδείς λογαριασμούς.

«Τώρα έχουν αρχίσει και ανοίγουν διάφορα ζητήματα στην πολιτική συζήτηση, όπως αυτό με τα κομματικά τρολς, που διερευνάται αν ήταν επ’ αμοιβή ή όχι. Γιατί το να κάνει κανείς κριτική και επωνύμως είναι καλοδεχούμενο. Αλλά στα social media με ψευδώνυμο να «εκτελείς» κάποιον, εκεί δείχνει οργανωμένο σχέδιο», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Μάνεσης.

«Τα έχουμε βιώσει άπαντες, προσωπικές επιθέσεις. Υπάρχουν εικονικοί λογαριασμοί με ψευδώνυμα και ξέρουμε και από πού κινούνται, γνωρίζουμε ονόματα δημοσιογράφων και ηθοποιών αλλά δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε», πρόσθεσε.

»Θυμάμαι λέγαμε πριν χρόνια μια ατάκα που δεν βόλευε το κόμμα και σε δευτερόλεπτα γέμιζε το Twitter με υβριστικά μηνύματα. Τότε ήταν και το “60 λεπτά Ελλάδα” σε εξέλιξη και έγραφε ένας “άντε ρε γιατί δεν πας για ψάρεμα;”… ένας για ψάρεμα, δύο για ψάρεμα, χίλιοι για ψάρεμα, δυο χιλιάδες για ψάρεμα… και μετά από καμιά ώρα γνωστός δημοσιογράφος το έγραψε ως σχόλιο και στην εφημερίδα του. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;», συνέχισε ο Νίκος Μάνεσης, για την προσωπική του εμπειρία.

«Υπάρχουν άνθρωποι που τα πακιστανικά τηλέφωνα και τα Twitterάκια τους έχουν βγάλει βιαστές – να μην επαναλάβω ονόματα – και πρωινές εκπομπές παίρνοντας τις ψευδείς αναφορές έκαναν μία και δύο ώρες εκπομπές και έτρεχαν μετά να τα μαζέψουν και να γλιτώσουν αγωγές και μηνύσεις», επισήμανε.

«Είναι ο φασισμός των social media. Πολλοί συνάνθρωποί μας ζουν στην παραμύθα. Αν όμως τα social media γίνουν ο βασικός μοχλός ενημέρωσης, το ‘χάσαμε το κορμί πατριώτη. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι τρομακτική», τόνισε ο δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο ανταποκριτής του Al Jazeera από τη Γάζα: «Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο – Απλά περιμένουμε τη σειρά μας»

Εφημερίδες: Οι τίτλοι από τα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου (Video)

Πέθανε ο Βασίλης Γεωργίου, η «θρυλική φωνή» του κυπέλλου κυπελλούχων μπάσκετ του 1968

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:49