search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:50
MENU CLOSE

Γαλάζιοι εμφύλιοι: Η περιθωριοποίηση της λαϊκής δεξιάς και οι προσωπικές έριδες στελεχών χωρίς κυβερνητικό μέλλον  

06.11.2023 08:00
nd_grafeia

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες! Μπορεί τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, στην πραγματικότητα ωστόσο τα πραγματικά «ξεκατινιάσματα» συμβαίνουν μεταξύ των βουλευτών και των υπουργών του κυβερνώντος κόμματος, καθώς ξεπερνούν κάθε φαντασία και συχνά πλέον και κάθε πολιτική ευπρέπεια.

Μόνο την εβδομάδα που μας πέρασε, παρακολουθήσαμε το ντέρμπι ανάμεσα στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, και τον πρώην βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Μπάμπη Παπαδημητρίου, αλλά και τα υβριστικά σχόλια του Μάριου Σαλμά εναντίον του πρώην υπουργού Υγείας Θανάσης Πλεύρη. 

Τα όσα συμβαίνουν μεταξύ των στελεχών της ΝΔ πέρα από τις προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες που μπορεί να υπάρχουν, έχουν να κάνουν κυρίως και με το γεγονός ότι ειδικά οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που δεν έχουν να περιμένουν τίποτα – καμία δηλαδή κυβερνητική θέση – εμφανίζονται πλέον πιο απελευθερωμένοι να λένε αυτό που σκέφτονται χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.   

Όπως φαίνεται, όμως, αυτό συμβαίνει και με τους υπουργούς που βρίσκονται υπό επιτροπεία, όπως για παράδειγμα ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς προφανώς και αυτοί θεωρούν ότι στον πρώτο ανασχηματισμό θα βρεθούν εκτός.

Η απαξίωση της λαϊκής δεξιάς

Σε αυτή τους την στάση, καταλυτικό ρόλο έχει παίξει η επιθυμία του πρωθυπουργού για άνοιγμα στην κεντροδεξιά και ουσιαστική απαξίωση της λαϊκής δεξιάς. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, στην κυβέρνηση έχουν ενταχθεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι για τη θέση των ευρωβουλευτών προκρίνονται τουλάχιστον άλλα δύο στελέχη που στο παρελθόν είχαν τη βάση τους στην Χαριλάου Τρικούπη. Ο ένας είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και η άλλη, η Εύη Χριστοδουλόπουλου.

Το φαινόμενο που επικρατεί στην ΝΔ το περιέγραψε, άλλωστε, πριν από λίγο καιρό γλαφυρά ο έμπειρος Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας ότι «η πολιτική μήτρα πάνω στην οποία στήθηκε και η ΕΡΕ και η ΝΔ ήταν η πατριωτική λαϊκή δεξιά».

Και συμπλήρωσε: «Δεν μιλάω για τη σύνθεση της κυβέρνησης μόνο, μιλάω για τις κυβερνητικές θέσεις από εκεί και κάτω. Δηλαδή το σλόγκαν υπό μορφή χιούμορ και πλάκας που κυκλοφορεί μεταξύ των μικρομεσαίων στελεχών της ΝΔ ξέρετε τι είναι; Ότι όταν υποβάλλει κάποιος το βιογραφικό του για να κριθεί λένε “βάλε ότι είχες θητεύσει λίγο και στο ΠΑΣΟΚ μπας και έχεις τύχη”».

Να θυμίσουμε πάντως ότι το πιο θερμό επεισόδιο ήταν αυτό που έγινε ανάμεσα στον Βασίλη Κικίλια και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν ο τελευταίος μίλησε περί υπουργού μπασκετμπολίστα λέγοντας συγκεκριμένα, «το ότι είναι άσκηση πολιτικής, το να συναντηθώ με έναν πολύ συμπαθή μπασκετμπολίστα, όπως εσείς θα συναντηθείτε με τον υπουργό μπασκετμπολίστα σε λίγο, αν αυτό θέλετε να το κάνετε κανονική είδηση, κάντε το. Αλλά θα παραμείνει…».

Ο Βασίλης Κικίλιας, που βρισκόταν ήδη στο στούντιο, άστραψε και βρόντηξε απαντώντας στο «βουλευτή για ένα φεγγάρι» – όπως είπε- λέγοντας ότι «δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου υποτιμητικό να είναι κάποιος αθλητής και να κολλάει ένσημα έναντι σε άλλους που δεν έχουν κολλήσει ένσημα ποτέ στην ζωή τους. Δεύτερον, προσβάλλει όλη την αθλητική οικογένεια, αυτή που κάθε τυχάρπαστος πολιτικός και δημοσιογράφος τρέχει να πάρει ένα αυτόγραφο και να βγάλει μια φωτογραφία κάθε φορά που ένα από αυτά τα παιδιά είτε σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο φέρνουν κάποια επιτυχία».

Η συνέχεια είχε πολλά κεφάλαια με τον πρώην βουλευτή να καταγγέλλει ότι ο υπουργός κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

Όπως έγραψε ο κ. Παπαδημητρίου στα social media, ο Βασίλης Κικίλιας τον έβρισε και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν.

Σύγκρουση στο Υγείας

Το δεύτερο επεισόδιο έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Θανάσης Πλεύρης είχε τοποθετήσει στη θέση του προέδρου στο Νοσοκομείου Αγρινίου ένα στέλεχος, το οποίο δεν ήταν της αποδοχής του Μάρκου Σαλμά. Με αφορμή το νομοσχέδιο που πέρασε για το διορισμό των διοικήσεων, η συζήτηση επανήλθε στην επικαιρότητα και ο βουλευτής Αγρινίου έγραψε τα εξής εναντίον του πρώην υπουργού Υγείας: «Με τον Θανο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις ούτε πρόκειται. Για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας αρκεί να πω πόσες φορές απολογούμαστε προεκλογικά. Αναφέρθηκε χθες στη Βουλή, έμμεσα, στην κριτική που του άσκησα ότι ο ανεπαρκέστατος Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, το μόνο προσόν που είχε, ήταν ότι ήταν προσωπικός του φίλος, όπως ο ίδιος μου είχε πει και δεν το διέψευσε».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για δηλώσεις Μητσοτάκη: «Οι τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες βαφτίζονται συλλήβδην φοροφυγάδες»

Ανδρέας Σπυρόπουλος κατά κυβέρνησης: Ο φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι το πρώτο μεγάλο ψέμα στον λαό

ΠΑΜΕ: Πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ υπέρ της Παλαιστίνης (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:48