search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:33
MENU CLOSE

Γάζα: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί – Περισσότερα από 4.000 τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους

06.11.2023 15:35
GAZA

Τουλάχιστον 10.022 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 4.104 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πυρά από τις 7 Οκτωβρίου στην Λωρίδα της Γάζας , ανακοίνωσε το υπό την Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα.

«Περισσότεροι από 200 μάρτυρες στις σφαγές της νύκτας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός αυτός αφορά μόνο την πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

UNICEF: Περισσότερα από 400 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά στη Γάζα

Η UNICEF επανέλαβε τις εκκλήσεις για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, καθώς παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται με ρυθμό άνω των 400 την ημέρα στη συνεχιζόμενη πολιορκία της Γάζας.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει το νέο φυσιολογικό» τονίζει η οργάνωση. «Τα παιδιά έχουν ήδη αντέξει πάρα πολλά. Η δολοφονία και η αιχμαλωσία των παιδιών πρέπει να σταματήσουν. Τα παιδιά δεν είναι στόχος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της UNICEF η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα των φονικών ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα.

«Οι εικόνες σφαγής που βγαίνουν από τον καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις επιθέσεις χθες και ξανά σήμερα είναι φρικτές», δήλωσε η UNICEF.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ είπε ότι δεν έχει ακόμη εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών παιδιών από τον καταυλισμό. Ιατρικοί αξιωματούχοι στο έδαφος είπαν στο CNN ότι εκατοντάδες τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, μετά τις αεροπορικές επιδρομές.  

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Σε κλίμα ψυχρότητας και χωρίς κοινές δηλώσεις η συνάντηση Μπλίνκεν με Φιντάν – Η… παραλίγο αγκαλιά που «είδε» το CNN Turk (photos/videos)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνελήφθη η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι για «υποκίνηση σε τρομοκρατία» (Video)

Την… πλάτη του Τραμπ βλέπει ο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις – «Πληρώνει» (και) τη στήριξη στο Ισραήλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:30