search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:16
MENU CLOSE

Το απρόθυμο τανγκό Κασσελάκη – Ανδρουλάκη, το σχόλιο Μητσοτάκη για τον καβγά Κικίλια – Παπαδημητρίου και η ράθυμη Επιτροπή Ανταγωνισμού

06.11.2023 08:25
KALXAS

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Ξεκινάει σήμερα ένα μπρα ντε φερ ανάμεσα στον ΣυΡιζΑ και το ΠΑΣΟΚ, όπου οι δύο πρωταγωνιστές Κασσελάκης και Ανδρουλάκης θα συναντηθούν κατ’ ιδίαν για πρώτη φορά.

Δεν είναι τυχαίο που ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ πριν την συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θα έχει συναντηθεί με τους προέδρους των ανεξάρτητων αρχών.

Ο Κασσελάκης κάνει ανοίγματα στον Ανδρουλάκη – χωρίς να προσδιορίζεται σαφώς κάποιο περιεχόμενο στην πολιτική πράξη όμως -, αλλά ο τελευταίος δεν δείχνει διατεθειμένος να μπει σε κάποια ουσιαστικά κουβέντα με τον άλλο πυλώνα της κεντροαριστεράς.

Άλλωστε μέχρι τις ευρωεκλογές το κλίμα θα είναι εξόχως ανταγωνιστικό ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ό,τι κι αν λέγεται για τα μάτια του (κεντροαριστερού) κόσμου.

Ο Ανδρουλάκης μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να τσιμπάει κάπως, δεν νιώθει πίεση να κάνει θεαματικά πράγματα.

Αλλά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα βουνό μπροστά του. Με ανηφόρες και, το χειρότερο, ίσως με… κατηφόρες αν δεν προσέξεις.

Η αρχή θα γίνει στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Αν ο Κασσελάκης βγει νικητής κατά τη συνεδρίαση κεντρικής επιτροπής το Σαββατοκύριακο, οι ευρωεκλογές θα είναι εκείνες που θα καθορίσουν το μέλλον του.

Θα αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ή το ΠΑΣΟΚ θα περάσει μπροστά;

Ο νέος πρόεδρος του ΣυΡιζΑ έχει το εξής δίλημμα: Να επιμείνει στις διαγραφές ή να τις βάλει στον πάγο μέσα από μια διαδικασία για τα προσχήματα, για να μειωθούν οι εντάσεις; -σιγά που θα μειωθούν!

Του λένε οι μεν, «έτσι θα γίνεις αρχηγός» ακούει τους δε που λένε «θα γίνει διάσπαση».

Άντε να διαλέξεις!

Αυτοέλεγχος

Για τη λογομαχία – κοκορομαχία μεταξύ Κικίλια και Μπάμπη Παπαδημητρίου θα διαβάσατε.

Όλο το σκηνικό λες και το είχε… εφεύρει ο Παπαδημητρίου, ο οποίος έφερε εκτός εαυτού τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Μου λένε, ότι το σχόλιο του Μητσοτάκη όταν πληροφορήθηκε το γεγονός, ήταν σκωπτικό.

Κάτι του στυλ, πως όταν είσαι υπουργός Πολιτικής Προστασίας για να χειρίζεσαι κρίσεις, δεν χάνεις την ψυχραιμία σου και την… κρίση σου, όταν νομίζεις ότι κάποιος σε προκάλεσε, ή σε αδίκησε.

Αυτά, και δεν είναι ώρα για αλλαγές.

Ο αργός ρυθμός της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Σε ρυθμό αργό-βαρύ κινείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού για μια σειρά θέματα και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Λιανός, φαίνεται ότι δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις σε μια σειρά ζητήματα που εκκρεμούν και επηρεάζουν την αγορά και το χρηματιστήριο.

Το γεγονός ότι η θητεία του λήγει το Μάρτιο – και από Ιανουάριο πρέπει κανονικά να μαζεύει πράγματα και εκκρεμότητες, –μπορεί να μην είναι τυχαίο.

Μετά την Eurobank η οποία «ξεφόρτωσε» τις μετοχές του ΤΧΣ, έρχεται η σειρά της Εθνικής Τράπεζας.

Εδώ, το 20% θα δοθεί σε ξένους και Έλληνες θεσμικούς.

Η απόφαση είναι, κανένας θεσμικός η φυσικό πρόσωπο, να μην πάρει ποσοστό πάνω από 3%.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Κασσελάκης πιέζεται να μην κάνει διαγραφές, ο ρόλος του Παππά, ο κίνδυνος της ελεύθερης πτώσης και ένα γκάλοπ ισοπαλίας

Η κίνηση Ανδρουλάκη με τα Τέμπη, η Βουλή σε άπνοια και τρία κόμματα σε… κώμα – Υπουργοί εξοργίζουν γαλάζιους βουλευτές με τις «αναπάντητες»

Η Ζωή πιάστηκε στον ύπνο, η Νίνα άφησε ενεή την Ρένα και η Νίκη έκανε τους βουλευτές της ΝΔ να γκρινιάζουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:16