search
ΚΥΡΙΑΚΗ 09.06.2024 05:30
MENU CLOSE

Αμβούργο: Διέφυγαν οι ανήλικοι δράστες της επίθεσης σε σχολείο – Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα (Videos)

08.11.2023 17:50
astinomia-amvourgo-new

Η Αστυνομία του Αμβούργου ανακοίνωσε στο X (πρώην Twitter) ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και δεν εντοπίστηκαν οι ανήλικοι δράστες που εισέβαλαν με όπλο σε σχολικό συγκρότημα το μεσημέρι της Τετάρτης (8/11). Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα. Στο σημείο έσπευσαν και σχολικοί ψυχολόγοι.

Υπενθυμίζεται ότι σήμανε συναγερμός στο Αμβούργο για την εισβολή 2 ενόπλων σε σχολείο, οι οποίοι πιθανότατα είναι μαθητές ηλικιών 12 και 16 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD.

Οι Αρχές «χτένισαν» την περιοχή μέσα και έξω από το σχολείο στην περιοχή Μπλανκενέζε στο Αμβούργο, ενώ παράλληλα προχώρησαν στην εκκένωση των χώρων του, με τους μαθητές να οδηγούνται σε στρατόπεδο της περιοχής, εκεί όπου έχουν συγκεντρωθεί οι γονείς τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε αυτό το σχολείο φοιτούν συνολικά 1.150 μαθητές, οπότε καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη μπορεί ήταν η διαδικασία εκκένωσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες διέφυγαν.

Πιο αναλυτικά, η BILD ανέφερε ότι οι δράστες είναι πιθανότατα δύο μαθητές ηλικιών 12 και 16 ετών, με τον έναν από αυτούς να κρατάει πιστόλι και να απειλεί μία από τις δασκάλες. Στο σημείο έχει σπεύσει η ειδική ομάδα SEK, η οποία ερευνά τους χώρους του σχολείου.

Στην περιοχή βρέθηκαν και διασώστες με ασθενοφόρα, ενώ ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας επιτηρούσε την περιοχή από ψηλά.

«Η αστυνομία έχει πλέον ολοκληρώσει τα μέτρα έρευνας εδώ. Οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνα στο κτίριο. Δεν έχουμε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για τους δύο δράστες. Οι Αρχές θα λάβουν περαιτέρω μέτρα εδώ και θα προχωρήσουν σε ανακρίσεις μαρτύρων, του δασκάλου που απειλήθηκε και των παιδιών της 8ης τάξης, εκεί όπου συνέβησαν όλα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Αμβούργου.

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: Κύμα τριών μέτρων σκόρπισε τον πανικό στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Video)

Τουρκία: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αττάλεια – Αισθητός και στο Καστελλόριζο

«Δεν σκοπεύουμε να καταλάβουμε τη Λωρίδα της Γάζας», λέει τώρα το Ισραήλ μετά τις πιέσεις των ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09.06.2024 01:18