search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 20:26
MENU CLOSE

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι με λευκές σημαίες στα χέρια εγκαταλείπουν τη Γάζα (Videos)

08.11.2023 15:23
gaza lefkes simaies

Xιλιάδες πολίτες της Γάζας, κρατώντας λευκές σημαίες, εγκταλείπουν την πόλη κινούμενοι προς τις νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Έπειτα από άλλη μια ανακοίνωση εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό, οι Παλαιστίνιοι στη βόρεια Γάζα θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν νότια μέσω της οδού Salah al-Din.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι «χιλιάδες» άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην ανακοίνωση. Ο δρόμος ήταν ανοιχτός για τους κατοίκους να ταξιδέψουν μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ.

Όμως, ενώ ο ισραηλινός στρατός έχει επανειλημμένα καλέσει τους κατοίκους στη βόρεια Γάζα να φύγουν, οι διαδρομές προς τη νότια Γάζα βομβαρδίζονται εντατικά.

Την ίδια ώρα, κανένα αρτοποιείο στη βόρεια Γάζα δεν παραμένει ανοιχτό λόγω έλλειψης καυσίμων, νερού και αλευριού, σύμφωνα με το γραφείο ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, καθώς και λόγω ζημιών που υπέστησαν πολλές επιχειρήσεις.

Η OHCA σημείωσε ότι απελπισμένοι άνθρωποι εισέβαλαν στα τρία τελευταία εναπομείναντα αρτοποιεία και πήραν σχεδόν 38 μετρικούς τόνους αλεύρι σίτου.

Η πρόσβαση στο ψωμί στο νότο είναι επιπλέον πρόκληση, ανέφερε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι ο μοναδικός μύλος που λειτουργεί στη Γάζα δεν μπορεί να αλέσει το σιτάρι λόγω έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων.

Το νοσοκομείο al-Quds της Γάζας αναμένεται να ξεμείνει από καύσιμα την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

«Σήμερα, το νοσοκομείο PRCS Al Quds περιόρισε τις περισσότερες λειτουργίες σε μια προσπάθεια να μειώσει τη χρήση καυσίμων και να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών τις επόμενες ημέρες», ανέφερε σε μια ανάρτηση στο X.

Διαβάστε επίσης:

Άνθρωπος δάγκωσε κροκόδειλο για να ξεφύγει από τα σαγόνια του

Τουρκία: Μποϊκοτάζ στην Coca Cola και τη Nestle, λόγω Ισραήλ

Βίντεο: Στιγμές τρόμου έζησαν επιβάτες κρουαζιερόπλοιου – «Θαύμα που επιζήσαμε όλοι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 20:23