search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:53
MENU CLOSE

Πόλεμος στη Γάζα: Δεν είναι αυτοάμυνα, ούτε «σταυροφορία», είναι γενοκτονία!

08.11.2023 14:10
gaza_new

Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ και η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου, καταπατώντας κάθε έννοια «διεθνούς δικαίου», συνεχίζει απρόσκοπτη την επιχείρηση γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Συνένοχοι στο έγκλημα μεγάλη μερίδα της διεθνούς κοινότητας, με ΗΠΑ και ΕΕ να κάνουν λόγο για το δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα», ψελλίζοντας υποκριτικά μερικά «ευχολόγια» για τους αμάχους.

Το δικαίωμα στην «αυτοάμυνα» το Τελ Αβίβ το μεταφράζει σε «πράσινο» φως για βομβαρδισμό προσφυγικών καταυλισμών, νοσοκομείων, ασθενοφόρων

Υπολογίζεται ότι η δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ έχει ήδη ρίξει στη Λωρίδα της Γάζας, το ισοδύναμο δύο πυρηνικών βομβών της Χιροσίμα!

Τα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού, έπειτα από την πολύνεκρη εισβολή της Χαμάς και άλλων οργανώσεων στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, αμέτρητα.

Για εγκλήματα πολέμου κάνει προ πολλού λόγο και ο ΟΗΕ.

«Ο βίαιος εκτοπισμός πληθυσμών, οι συστηματικές επιθέσεις κατά πολιτών και υποδομών και η συλλογική τιμωρία που επιβάλλει το Ισραήλ στους κατοίκους της Γάζας μπορούν να χαρακτηριστούν εγκλήματα πολέμου», δήλωσε πριν λίγες μέρες η Ελίζαμπεθ Θρόσελ, επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί και αμείλικτοι: σύμφωνα με το χθεσινό (7/11) απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, περισσότεροι από 10.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου στη Γάζα. Στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Ανάμεσά τους και 4.237 παιδιά…

Χιλιάδες οι αγνοούμενοι, πάνω από 25.000 οι τραυματίες.

Εγκλήματα και σε Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ

Παράλληλα, δραματική κατάσταση πολιορκίας βιώνουν και οι Παλαιστίνιοι σε Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ. Τον τελευταίο μήνα πάνω από 125 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ περίπου 2.000 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί «προληπτικά».

Συνολικά πάνω από 8.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται πλέον σε φυλακές του Ισραήλ.

Ο αντισημιτισμός και το δίκιο των Παλαιστινίων

Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον νυν Υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλλάντ και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και πρώην Υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ, αναφερόμενος στον πόλεμο της Γάζας έκανε λόγο για Ιερό πόλεμο εκ μέρους του «Δυτικού Πολιτισμού».

Για πολλοστή φορά, επιστρατεύεται η εκλαϊκευμένη ακροδεξιά εκδοχή ενός «πολέμου των πολιτισμών» μεταξύ δυτικού αγγλοσαξωνικού πολιτισμού και βαρβαρότητας, όπλο και προμετωπίδα προπαγάνδας για τα συστημικά δυτικά ΜΜΕ.

Λίγες μέρες μετά, ο υπερεθνικιστής υπουργός «Υποθέσεων Ιερουσαλήμ και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» του Ισραήλ, Αμιτσάι Ελιγιάχου, υποστήριξε πως η χρήση πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζα αποτελεί μια «εναλλακτική επιλογή».

Ο Νετανιάχου πήρε… αποστάσεις αλλά δεν τόλμησε να τον διώξει από την κυβέρνηση. Αντίθετα του απαγόρευσε τη συμμετοχή του στις κυβερνητικές συσκέψεις, οι οποίες δεν γίνονται σχεδόν ποτέ…

Όποιος όμως τολμήσει να εκφράσει την αντίθεση του απέναντι σε όλα τα παραπάνω και να «φωνάξει» την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, με μιας χαρακτηρίζεται και αντισημίτης.

Άλλωστε αυτό είναι και το μοναδικό επιχείρημα του κράτους του Ισραήλ και των υποστηρικτών του για να δικαιολογήσουν την απάνθρωπη επιχείρηση εξόντωσης ή/και εκδίωξης του παλαιστινιακού πληθυσμού από τη Γάζα σαν «αυτοάμυνα απέναντι στην ισλαμιστική βαρβαρότητα», όπως αυτή εκφράστηκε -κατά τους ίδιους- στην καταδρομική επιχείρηση της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη.

Ακόμα και αν κάποιος θεωρεί την Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, η οποία όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Ιανουάριο του 2006 κέρδισε τις παλαιστινιακές βουλευτικές εκλογές, λαμβάνοντας 76 από τις 132 έδρες στη βουλή, σίγουρα δεν είναι τρομοκράτης ο Παλαιστινιακός λαός.

Αυτός ο υπερήφανος λαός ο οποίος εδώ και δεκαετίες ζει σε καθεστώς απαρτχάιντ από το κράτος του Ισραήλ, επειδή απλά και μόνο ονειρεύεται μια πατρίδα

Την ίδια γνώμη μεταξύ άλλων φαίνεται να έχουν και χιλιάδες Εβραίοι που διαδηλώνουν κατά των εγκλημάτων της κυβέρνησης Νετανιάχου στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο – ακόμα και οι πρώην πρωθυπουργοί του Ισραήλ Μπάρακ και Ολμέρτ διαφοροποιήθηκαν ανοιχτά από την πολιτική της τωρινής ηγεσίας, με τον δεύτερο να ζητά συνομιλίες για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

Ξεκάθαρα λοιπόν στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού!

Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία είναι δίκαιος και αδιαπραγμάτευτος. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να έχουν το δικό τους κράτος, στα ιστορικά τους εδάφη, με ταυτόχρονη επιστροφή των εκατομμυρίων προσφύγων.

Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής, να επικρατήσει η ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Στην καρδιά της πόλης επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός – Γέμισαν τα κοιμητήρια, 4.237 τα νεκρά παιδιά (videos)

Πόλεμος στη Γάζα: Οικογένεια και ιερείς οι εγκλωβισμένοι Έλληνες στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου (Video)

Έγκλημα στη Γάζα: Οι δύσκολες ισορροπίες της κυβέρνησης, η ΟΛΜΕ και μια περίεργη σύλληψη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:53