search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 16:30
MENU CLOSE

Πόλεμος στη Γάζα: Οικογένεια και ιερείς οι εγκλωβισμένοι Έλληνες στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου (Video)

08.11.2023 09:35
gaza new (2)

Eγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν 8 Έλληνες, την ώρα που κλιμακώνεται η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού.

«Αρχικά είχαν εντοπιστεί (σ.σ. από το υπουργείο Εξωτερικών) 24 πολίτες με ελληνικό διαβατήριο στη Λωρίδα της Γάζας. Οι 16 πριν από λίγες ημέρες έφυγαν μέσω της Ράφα στην Αίγυπτο και στη συνέχεια οι περισσότεροι ήρθαν στην Ελλάδα» δήλωσε ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ, Πιέρρος Τζανετάκος.

Μιλώντας  για τους 8 Έλληνες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου δήλωσε πώς πρόκειται για μια οκταμελή ομάδα και ειδικότερα μια οικογένεια και ιερείς που δεν θέλησαν να αποχωρήσουν από την Μονή τις πρώτες ημέρες της επέμβασης των Ισραηλινών στη Γάζα.

«Με αυτούς του οκτώ ανθρώπους το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε άμεση επαφή μέσω του Ελληνικού Προξενείου που υπάρχει στα Ιεροσόλυμα. Οι ελληνικές αρχές έχουν δώσει τα ονόματα των 8 Ελλήνων τόσο στις Ισραηλινές όσο και στις Αιγυπτιακές Αρχές», πρόσθεσε.

Και όπως τόνισε το πρόβλημα είναι ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τρόπος να φύγουν καθώς η μεθοριακή διάβαση της Ράφα προς την Αίγυπτο παραμένει κλειστή.

Διαβάστε επίσης

Τροχαία δυστυχήματα σε Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος – Νεκροί ένας 39χρονος και ένας 38χρονος

Αστικές συγκοινωνίες: Ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα ετοιμάζει η κυβέρνηση (Video)

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από την Τετάρτη – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 16:30