search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:22
MENU CLOSE

Άγριο ξύλο στο Λος Άντζελες μετά την προβολή βίντεο από την Γκαλ Γκαντότ με τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ (Photos/Video)

09.11.2023 18:31
protest-new

Συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων προκάλεσε η δημοσίευση πλάνων, από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτώβρη, που έκανε η Ισραηλινή ηθοποιός Gal Gadot.

Συγκεκριμένα, επεισόδια και εντάσεις έλαβαν χώρα στο Λος Άντζελες το βράδυ της Τετάρτης (8/11).

Μάλιστα, αυξημένες ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της προβολής σχετικών πλάνων υπό την μορφή ντοκιμαντέρ σε φιλο-ισραηλινή συγκέντρωση, την οποία και επιμελήθηκε η ηθοποιός με τίτλο «Μάρτυρες της σφαγής της 7ης Οκτώβρη», η οποία βασίστηκε πλάνα των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων. Το βίντεο είχε προβληθεί νωρίτερα και είχαν αρχίσει απειλές στα social media μεταξύ φιλο-ισραηλινών και φιλο-παλαιστινίων.

Τα πλάνα προκάλεσαν αντιδράσεις από φιλο-παλαιστινίους που αντιδρούσαν τόσο με την ανάρτηση και το περιεχόμενο όσο και για το ότι η ηθοποιός δεν είπε λέξη για τις απώλειες της Παλαιστίνης.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο έδειχναν ανθρώπους να υψώνουν ισραηλινές σημαίες και να καβγαδίζουν στους δρόμους με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές.

Η κατάσταση εκτροχιάστηκε και πιάστηκαν στα χέρια, με μπουνιές και κλωτσιές να κυριαρχούν λίγη ώρα μετά, σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Η αστυνομία σχημάτισε κλοιό σε μια προσπάθεια να ελέγξει το πλήθος – και τελικά χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού, σύμφωνα με το ABC 7. Προέβη σε προσαγωγές, ωστόσο οι εικόνες έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

Η δήμαρχος, Κάρεν Μπας, έγραψε στα σόσιαλ πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μία παγκόσμια ένταση να εξελιχθεί σε απαράδεκτα σκηνικά βίας στην πόλη μας».

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Συνάντηση του επικεφαλής της Μοσάντ με τον διευθυντή της CIA και τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τους ομήρους της Χαμάς

Πυροβολήθηκε στο πρόσωπο Ισπανός πολιτικός στη Μαδρίτη

Κωνσταντινούπολη: Επίθεση με πέτρες σε ελληνικό σχολείο και εκκλησία, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:16