search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:42
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: «Είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» – Τι σημαίνουν τα μηνύματα Σημίτη, Βενιζέλου, Διαμαντοπούλου 

09.11.2023 07:53
pasok_new

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό», είναι ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα του Κινήματος το οποίο έχει πρωταγωνιστήσει σε ομιλίες των προέδρων του, στα συνέδρια, σε τηλεοπτικές σειρές μέχρι και σε ρεμίξ τραγουδιών. 

Το κόμμα που κυριάρχησε στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά θέλει να κάνει την μεγάλη του επιστροφή στην διακυβέρνηση της χώρας καθώς όπως λέει ο αρχηγός του, Νίκος Ανδρουλάκης, ο στόχος είναι να γίνει το ΠΑΣΟΚ η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στις εθνικές εκλογές. Στην Χαριλάου Τρικούπη είναι πεπεισμένοι ότι σύντομα θα φανεί και στις δημοσκοπήσεις ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον στην 2η θέση, στόχος που έχει τεθεί ήδη για τις Ευρωεκλογές

Το σίγουρο είναι ότι στην Χαριλάου Τρικούπη δε έχουν νιώσει ποτέ άλλοτε πιο ενωμένοι σε σχέση με το σήμερα. Σ’ αυτό μάλιστα έπαιξε καταλυτικό ρόλο και η επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη στον Κώστα Σημίτη. Με ζεστό πολιτικό λόγο για το ΠΑΣΟΚ μίλησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου κοίταξε στα μάτια τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας του για «τίτλους τέλους». 

Στον δρόμο προς τις εκλογές του Ιουνίου δεν είναι ψέμα ότι στην Χαριλάου Τρικούπη είχαν ανάγκη αυτό το μπουστάρισμα το οποίο προήλθε από τις δηλώσεις Σημίτη – Βενιζέλου – Διαμαντοπούλου. Τόσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και για το σύνολο του κόμματος είναι πολύ μεγάλη η παρακαταθήκη που έχει αφήσει ο πρώην Πρωθυπουργός στη χώρα. 

Μηνύματα ενότητας

Κώστας Σημίτης: «Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας, όχι μόνο υποστηρίζοντας την ελεύθερη διατύπωση των απόψεων, αλλά συνεισφέροντας και στη δημιουργική συμβολή τους» ξεκαθάρισε ο πρώην πρωθυπουργός βάζοντας μπροστά το κόμμα του. Σύμφωνα με πληροφορίες σε διάλογο που είχε με τον Νίκο Ανδρουλάκη αμέσως μετά φέρεται να του μετέφερε ότι χρησιμοποίησε αυτή τη φράση συνειδητά. 

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Θα ήθελα μια αντιπολίτευση να μπορεί να είναι συμπεριληπτική. Να μπορεί να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος για να αντιμετωπίσει τις ασυμμετρίες που έχει η χώρα. Αυτή η αντιπολίτευση στεγάζεται στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί όπως είπε ο Κώστας Σημίτης, με το ΠΑΣΟΚ –και εγώ το λέω αυτό, διότι στη δική μας πολιτική προσχώρησαν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις μετά το 2011 και μέχρι το 2015, και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Ιούλιο του 2015, άρα δικαιούμαι να το λέω και εγώ– πρέπει να μην έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος χειροκροτούμενος στην καταληκτική του παρέμβαση με την οποία συνόψισε το τριήμερο συνέδριο του «Κύκλου Ιδεών» 

Άννα Διαμαντοπούλου: «Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Στέφανος Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή, αν απλά δεν ερχόταν ήταν αναμενόμενο, το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επι Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του  κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της Αριστεράς. Προσεχώς: Τίτλοι Τέλους». Η ανάρτηση της Άννας Διαμαντοπούλου στο facebook κατά του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Με την ανάρτηση αυτή εκτός των απαντήσεων που έδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και την ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γλαβίνα ως εξαιρετική. 

Διαβάστε επίσης:

Ώρα μηδέν για τους Σπαρτιάτες: Η Ολομέλεια της βουλής αίρει σήμερα την ασυλία τους – Τι θα υποστηρίξουν για να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη

Εν μέσω αβεβαιότητας και κινδύνων: Το ρευστό διεθνές περιβάλλον «πιέζει» τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

ΣΥΡΙΖΑ: Μετρά ώρες η διάσπαση – Τα διλήμματα της ηγεσίας και οι διάχυτοι φόβοι για το ξήλωμα του πουλόβερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:41