search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:47
MENU CLOSE

Στο Κόκκινο 105,5: «Ουδείς απολύεται» λέει η διοίκηση – Παραμένει η εκκρεμότητα για τέσσερις δημοσιογράφους

13.11.2023 13:25
sto_kokkino_new

Τα σενάρια που διακινήθηκαν περί απολύσεων στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο 105.5, με αφορμή το νέο πρόγραμμα του σταθμού (είναι ήδη στον αέρα) από το οποίο βρέθηκαν «εκτός» οι Νίκος Σβέρκος, Σπύρος Ραπανάκης, Γιάννης Σμυρλάκης και Θεόφιλος Σιχλετίδης (έκανε εκπομπή σε δικτύωση από τον Κόκκινο Θεσσαλονίκης) καταρρίπτει η διοίκηση της Left Media, τα χαρακτηρίζει μυθεύματα και τονίζει ότι «ουδείς απολύεται, ουδείς μισθός μειώνεται».

Σε ανακοίνωση η οποία διανεμήθηκε το βράδυ της Παρασκευής γίνεται λόγος για φήμες και παραφιλολογία τις οποίες ρητά και κατηγορηματικά καταρρίπτει ο πρόεδρος και διευθύνων  σύμβουλος της Left Media, Κωνσταντίνος Νικόλτσιος: «Ό,τι αποφασίστηκε είναι προϊόν αναγκαίας αναδιάταξης της φυσιογνωμίας του προγράμματος, αφού ο ρ/σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» συνιστά ένα απαιτητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο μέσο ενημέρωσης.

Η δομή του προγράμματος εξυπηρέτησε μία μακρά προεκλογική πρακτική, η οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Οπότε η αναδιάρθρωσή του εν λόγω προγράμματος κρίνεται εκ των πραγμάτων αναγκαία.

Η Διοίκηση λαμβάνει πολύ σοβαρά τις προσωπικές επαγγελματικές διαδρομές και την οικονομική κατάσταση κάθε συνεργάτη μας,  προσεγγίζοντας με μεγάλο σεβασμό κάθε σχετικό ζήτημα». Ώρες νωρίτερα οι Σβέρκος και Ραπανάκης ισχυρίστηκαν ότι το «κόψιμο» τους ήταν προϊόν πολιτικής παρέμβασηςδίωξης.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Νίκος Σβέρκος καταλογίζει στη νέα διεύθυνση του ραδιοσταθμού ότι δεν του άφησε το περιθώριο να αποχαιρετήσει τους ακροατές του, από τη στιγμή που η καθημερινή εκπομπή που έκανε δεν θα συνεχιζόταν. Σημειώνει πάντως ότι δέχθηκε πρόταση- προφορικώς και εγγράφως από τον νέο διευθυντή, Αδάμ Γιαννίκο- για να κάνει εκπομπή το Σαββατοκύριακο.

«Στις ερωτήσεις μου αναφορικά με τους λόγους της απομάκρυνσής μου, δεν έλαβα σαφή απάντηση, καθώς η πρότασή του ήταν τελείως ανορθολογική. Η εκπομπή πήγαινε καλά και δεν έλαβα κανένα παράπονο για την δημοσιογραφική επάρκειά μου», υποστηρίζει στην ανάρτηση του, ενώ στην προηγούμενη παράγραφο κάνει λόγο για σχέδιο «αποπαρασίττωσης του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλούσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα. Δεν είμαι όμως ο μόνος. Όπως θα μάθετε από τις σχετικές ανακοινώσεις, στο ραδιόφωνο δεν θα ακούγονται πια ούτε εγώ, ούτε χρονικά ο Θεόφιλος Σιχλετίδης, ούτε ο Σπύρος Ραπανάκης, ούτε ο Γιάννης Σμυρλάκης».

«Το ραδιόφωνο δεν είναι στατικό και αιωνίως ακίνητο μέσο και ουδείς κατέχει ιδιοκτησιακού τύπου προνόμια στη ροή του προγράμματός του», αναφέρει η Left Media, δια του διευθύνοντος συμβούλου της, επιβεβαιώνοντας τη στήριξη της στον Αδάμ Γιαννίκο, επισημαίνοντας πως  «ό,τι γράφεται και λέγεται για απολύσεις, διώξεις πολιτικού χαρακτήρα και λοιπά μυθεύματα δεν έχουν καμία βάση». Μέχρι νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας Σβέρκος και Ραπανάκης δεν είχαν υποβάλει γραπτές καταγγελίες με όσα υποστηρίζουν στον εκπρόσωπο των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό. Δεν έχει αποσαφηνιστεί επίσης, ο ρόλος των δύο δημοσιογράφων στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του συναδέλφου τους από τον Κόκκινο Θεσσαλονίκης.  

Με βάση όσα ανακοίνωσε η Left Media δεν αποσαφηνίζεται πως ο Γιάννης Σμυρλάκης θα εξακολουθεί να έχει εποπτικό συντονιστικό ρόλο στα ΜΜΕ του κόμματος. Εκτιμάται πάντως ότι η νέα κρίση  στον Κόκκινο έχει αντιμετωπιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Mega: Ψυχραιμία και παρατήρηση προς το παρόν για την πρωινή ζώνη

Γιάννης Στεφανάκος: Πέθανε στα 53 του ο ραδιοφωνικός παραγωγός

Mitsi Var: Ο Μητσικώστας …έγινε Ιγνατίου – Η αντίδραση του δημοσιογράφου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:44