search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:50
MENU CLOSE

Μέση Ανατολή: Τελεσίγραφο του Ισραήλ – Διέταξε την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα «σε μία ώρα»

18.11.2023 10:16
gaza_nosokomeio_1311_1920-1080_NEW
credit: AP

Ανησυχία στη διεθνή κοινότητα προκαλεί το τελεσίγραφο του Ισραήλ για εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα «σε μια ώρα».

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP, ισραηλινοί στρατιώτες έστειλαν το τελεσίγραφο της εκκένωσης από τα μεγάφωνα.

Αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα 2.300 ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι βρίσκονται μέσα στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι η Χαμάς που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα χρησιμοποιεί το νοσοκομείο ως στρατιωτική βάση.

ΠΟΥ: Το Αλ Σίφα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ως νοσοκομείο

Στο μεταξύ, περίπου 950 άνθρωποι, μεταξύ τους 650 ασθενείς και 300 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, εξακολουθούν να βρίσκονται στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)Τέντρος Γκεμπρεγιεσούς, σε μήνυμά του προς τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Το Αλ Σίφα πρέπει συνεχίσει να λειτουργεί ως νοσοκομείο. Σύμφωνα με αναφορές, εκεί εργάζονται έως και 300 ιατρικοί υπάλληλοι και νοσηλεύονται 650 ασθενείς. Ακόμη και αν η Χαμάς χρησιμοποιούσε το νοσοκομείο για στρατιωτικούς σκοπούς, τα νοσοκομεία, και μάλιστα όλες οι ιατρικές εγκαταστάσεις, δεν πρέπει να παραμένουν ποτέ χωρίς προστασία από το ανθρωπιστικό δίκαιο», είπε.

Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός Στρατός εξακολουθεί να υποστηρίζει πως «βλέπουμε την παρουσία της Χαμάς σε όλα τα νοσοκομεία», συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις τους στο αλ Σίφα.

Οι IDF διεξάγουν, όπως λένε, μια «ακριβή και στοχευμένη» επιχείρηση στην εγκατάσταση τις τελευταίες δύο ημέρες, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιείται από τη Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς. Η παλαιστινιακή οργάνωση το αρνήθηκε αυτό, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς «κατάφωρα ψέματα».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσικη επίθεση στο Κίεβο μέσα στη νύχτα – Kατέρριψε 29 από τα 38 drones η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα

Λωρίδα της Γάζας: 26 νεκροί από ισραηλινό χτύπημα κατά τριών κτιρίων με κατοικίες στην Χαν Γιούνες

Al Jazeera: Νέο ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο που φιλοξενεί χιλιάδες αμάχους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:45