search
ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 20:19
MENU CLOSE

Γάζα: 41 μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με τη Χαμάς

19.11.2023 22:50
GAZA (5)

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 41 μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σήμερα από αεροπορικό πλήγμα στο σπίτι τους σε συνοικία του κέντρο της πόλης της Γάζας.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα 41 μελών της οικογένειας Μάλκα, που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα στη συνοικία Ζεϊτούν.

Το AFP διαπίστωσε ότι το πρωί της Κυριακής σημειώθηκαν στην περιοχή αυτή σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και τις δυνάμεις της Χαμάς, καθώς και ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των θυμάτων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Χαμάς σήμερα, συνολικά 13.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, ανάμεσά τους 5.500 παιδιά και 3.500 γυναίκες.

Ο αριθμός των τραυματιών, σύμφωνα πάντα με τη Χαμάς, είναι 30.000, αμετάβλητος από χθες.

Ελπίζουν σε συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ ελπίζει ότι «σημαντικός αριθμός ομήρων πιθανόν να απελευθερωθεί από την Χαμάς τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη Μάικλ Χέρτσογκ σε συνέντευξή του στην εκπομπή This Week του δικτύου ABC.

«Ελπίζω ότι μπορούμε να έχουμε μία συμφωνία τις επόμενες ημέρες», είπε.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε στις 15 Νοεμβρίου ότι οι μεσολαβητές του Κατάρ επιδιώκουν συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς για την ανταλλαγή 50 ομήρων με τριήμερη κατάπαυση του πυρός επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων.

Άλλωστε, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, γράφει πως το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Χαμάς έχουν καταλήξει σε σχέδιο συμφωνίας για την απελευθέρωση δεκάδων γυναικών και παιδιών που κρατούνται όμηροι στη Γάζα με αντάλλαγμα πενθήμερη παύση πυρός.

Την ίδια ώρα, ο Μίχαελ Χερζόγκ ισραηλινός πρεσβευτής στις ΗΠΑ δήλωσε στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο ABC, πως το Ισραήλ ελπίζει ότι ένας σημαντικός αριθμός ομήρων μπορεί να απελευθερωθεί από την Χαμάς μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Η απελευθέρωση ομήρων θα μπορούσε να ξεκινήσει εντός των ερχόμενων ημερών, εκτός απροόπτου την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με πηγές που είναι ενήμερες σχετικά με το λεπτομερές εξασέλιδο σχέδιο συμφωνίας, αποκάλυψε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, χθες, Σάββατο.

Η πληροφορία αυτή έρχεται στο φως της δημοσιότητας την ώρα που το Ισραήλ δείχνει να ετοιμάζεται να επεκτείνει την επίθεσή του κατά των μαχητών της Χαμάς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από αεροπορικές επιδρομές που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων αμάχων που φέρεται να είχαν βρει καταφύγιο σε δύο σχολεία.

Βάσει της συμφωνίας, όλες οι πλευρές θα παύσουν τις επιχειρήσεις μάχης για τουλάχιστον 5 ημέρες ενώ 50 ή περισσότεροι όμηροι θα απελευθερώνονται σε ομάδες ανά 24ωρο, αναφέρει η Washington Post.

Η παύση αυτή αποσκοπεί επίσης στο να επιτρέψει την είσοδο σημαντικής ποσότητας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, προσθέτει η εφημερίδα, διευκρινίζοντας ότι το περίγραμμα της συμφωνίας συντάχθηκε κατά τη διάρκεια εβδομάδων συνομιλιών στο Κατάρ.

Ωστόσο, ο Νετανιάχου δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες το βράδυ: «Όσον αφορά στους ομήρους, υπάρχουν πολλές αβάσιμες φήμες, πολλές εσφαλμένες αναφορές. Θα ήθελα να καταστήσω σαφές το εξής: Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία. Ωστόσο θέλω να υποσχεθώ: Όταν υπάρξει κάτι να πούμε, θα σας ενημερώσουμε γι’ αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Στο Νοσοκομείο αλ-Σίφα έκρυψε ομήρους η Χαμάς, υποστηρίζει ο στρατός (Videos)

DW: «Μαύρη τρύπα» 60 δισ. στα ταμεία της Γερμανίας – Στο τραπέζι μέτρα «σιδερένιας δημοσιονομικής πειθαρχίας»

Ισραήλ: Σήραγγα κάτω από νοσοκομεία της Γάζας – «Η Χαμάς χρησιμοποιεί τους ασθενείς ως ανθρώπινη ασπίδα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 20:18