search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:21
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Κλίμα εξόδου στην Πανελλαδική των 6+6 με αιχμές για «βούρκο» και «κυνήγι μαγισσών» – Πιο πέρα το τενεκεδάκι των τελικών αποφάσεων

19.11.2023 19:29
tzanakopoulos_axtsioglou

Σε βαρύ κλίμα κύλησε η πολύωρη συνεδρίαση της τάσης 6+6, η οποία ξεκίνησε στις 11 το πρωί περίπου, με τη διαπίστωση, ότι δεν είναι δυνατή η συμβίωση με τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και τον Παύλο Πολάκη, να είναι κοινή σε βουλευτές, μεσαία στελέχη και μέλη της τάσης.

Η αποχώρηση φαίνεται επομένως να είναι θέμα χρόνου, αλλά το ακριβές «τάιμινγκ»παραμένει ανοιχτό.

«Το ζήτημα είναι καταρχάς πολιτικό και ύστερα πολιτικού προσωπικού αλλά η ηγεσία επιλέγει να μην το προσεγγίζει έτσι και για αυτό αναλώνεται στην κατασκευή εσωτερικών εχθρών» ανέφεραν στην εισήγησή τους κορυφαία στελέχη της τάσης, παραπέμποντας και στο κλίμα που επικρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ηγετικά στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης να δίνουν τον τόνο.

«Το κλίμα δυσκολεύει πάρα πολύ και κατάσταση όλο και πιο πολύ μοιάζει με βούρκο» σημείωσε κατά πληροφορίες ο Νάσος Ηλιόπουλοςκαθώς και πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα «κινδυνεύει από τη χλεύη».

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και κάνει την παραμονή εντός του ΣΥΡΙΖΑ αδύνατη, αλλά και στο αν η αποχώρηση πρέπει να είναι άμεση ή σε μερικές μέρες ή εβδομάδες. Στη βάση φαίνεται να κυριαρχεί η άποψη υπέρ της άμεσης αποχώρησης, κάποιοι εκ των βουλευτών ωστόσο φαίνεται να θέλουν περισσότερο χρόνο, ή να είναι καθαρό το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, εφόσον συντελεστεί η αποχώρηση.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας απόψε δεν αναμένεται να συνοδευτεί από ανακοινώσεις καθώς αποφάσεις για την αποχώρηση δεν θα ληφθούν σήμερα, ούτε θα υπάρξει κάποιο κείμενο.

Στόχος της διαδικασίας ήταν «να ακούσουμε τη βάση», ανέφερε νωρίτερα στέλεχος της τάσης.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Αποχωρούμε από το κόμμα που υπηρετήσαμε»

Στο μεταξύ, είναι γεγονός και η πρώτη συντεταγμένη αποχώρηση από την Νεολαία, καθώς την σχετική απόφαση κοινοποίηση σήμερα η οργάνωση της Θεσσαλονίκης (το «συντριπτικό» κομμάτι της).

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση το δημοψήφισμα για τις διαγραφές ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι. Επιπρόσθετα, «η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κ.Ε. αποτέλεσε μια διχαστική τοποθέτηση, προσβάλλοντας με ύβρεις την ιστορία και τους αγώνες του χώρου, και επιβεβαιώνοντας ένα αυταρχικό μοντέλο λειτουργίας της νέας ηγεσίας, όπου επικρατεί μόνο μία άποψη, αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο».

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης: «Δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με τη παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς».

Διαβάστε επίσης:

Νάσος Ηλιόπουλος: «Το κλίμα δυσκολεύει πάρα πολύ – Διαμορφώνεται εικόνα βούρκου»

Ανδρουλάκης: «Στόχος μας δεν είναι να κερδίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη ΝΔ» – Υπόσχεση για πολλές νίκες

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί η συντριπτική πλειοψηφία της Nεολαίας Θεσσαλονίκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12