search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:15
MENU CLOSE

«Δράκος» των Εξαρχείων: Το Μετανάστευσης «δείχνει» το Προστασίας του Πολίτη ως υπεύθυνο για τον 23χρονο Σύρο

22.11.2023 20:25
ypoyrgeio propo – new

«Πόντιοι Πιλάτοι» για την υπόθεση του 23χρονου Σύρου που ταυτοποιείται ως ο «δράκος» των Εξαρχείων τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη, καθώς αποποιούνται οποιαδήποτε ευθύνη για τον συλληφθέντα και «δίνουν» αλλήλους.

Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης αναφέρουν πως ο εν λόγω Σύρος, υπέβαλλε αίτημα ασύλου στις 14/11/2016 στο Γραφείο Ασύλου Λέσβου ως ασυνόδευτος ανήλικος. Τότε ήταν μόλις 15 ετών και μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές στις 20/3/2018 έλαβε προσφυγικό καθεστώς σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση ασύλου.
Στις 18/5/2018 παρέλαβε την άδεια διαμονής του και στις 25/9/2018 το ταξιδιωτικό του έγγραφο δηλώνοντας συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα.

Το Γραφείο Ασύλου Αλίμου ενημέρωσε τον Εισαγγελέα ανηλίκων περί της αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας του.
«Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται η όποια αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και συμπληρώνουν: «Ο συγκεκριμένος, ως αναγνωρισμένος πρόσφυγας πλέον, απολάμβανε τα δικαιώματα και τις αστικές ευθύνες που έχουν και οι Έλληνες Πολίτες, σύμφωνα με την Ελληνική και διεθνή νομοθεσία άνευ άλλης εμπλοκής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου».

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν πως την 1/4/2021 έληξε η άδεια διαμονής του και ουδέποτε προσήλθε για την ανανέωση της. Συνεπώς, από 2/4/2021 και μέχρι σήμερα η διαμονή του στη χώρα είναι τυπικά παράνομη.

Αναφορικά με τη διαμονή του στη Δομή Μαλακάσας, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης ανέφεραν πως μετά την αποφυλάκισή του, σύμφωνα με τον Διοικητή της Δομής δεν υπήρξε ποτέ καμιά ενημέρωση, ούτε κάποιος Σύρος με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάστηκε ή έμεινε σε αυτήν.

Συνεπώς, κατά την αποφυλάκισή του ο συγκεκριμένος Σύρος ενημερώθηκε εγγράφως (αποφυλακιστήριο) για τους περιοριστικούς όρους, τους οποίους και δεν τήρησε αφού ουδέποτε εμφανίστηκε στη Δομή της Μαλακάσας.

Καρατομήθηκε ο διοικητής Ασφαλείας Ωρωπού

Στο ξήλωμα του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια.

Επίσης, ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Ο διοικητής του ΤΑ Ωρωπού φέρεται να μην ενημέρωσε, όπως όφειλε, ότι δεν έδινε το παρών ο 23χρονος όπως όριζαν οι περιοριστικοί όροι.

Διαβάστε επίσης:

Ποινική δίωξη για βιασμό στον «δράκο» των Εξαρχείων, οι κατηγορίες – Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη δράση του

Κακοκαιρία στη Ρόδο: 25χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του την ώρα που το «κατάπινε» χείμμαρος (Photos/Videos)

Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης του προαστιακού που έφυγε από τις ράγες (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:15