search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:13
MENU CLOSE

Φάμελλος: Αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για τα συμφέροντα της κοινωνίας η αποχώρηση των 6+6

23.11.2023 18:26
FAMELLOS

 «Δεν είναι αντίπαλοί μας όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντίπαλος είναι ο κ. Μητσοτάκης, η ακρίβεια, η φτώχεια. Για όλους τους πολλούς κάνουμε πολιτική, αυτό θέλω να πω στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στον απόηχο της αποχώρησης των βουλευτών της ομάδας 6+6 την Πέμπτη το πρωί.

«Η αποχώρηση είναι λάθος. Προοικονομεί πολιτικές διαφορές οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφωνία εστιάζει στο πρόσωπο του προέδρου, αλλά υποκρύπτει την αντίθεση με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Έπρεπε να γίνει συζήτηση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος.

«Η προσοχή μας και στον προϋπολογισμό θα στραφεί στη δεξιά πολιτική», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Σε ερώτηση για το αν αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συμμαχίες, ο κ. Φάμελλος απάντησε πως «δεν είναι ώρα για αυτή τη συζήτηση. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι.

Και με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουμε διαφορές, αλλά εγώ προσωπικά με την ιδιότητα του προέδρου, έχω ανοίξει γέφυρες επικοινωνίας. Προτεραιότητα είναι μια προοδευτική συμφωνία στην Ελλάδα για να σταματήσουμε τον κ. Μητσοτάκη. Είναι οδοστρωτήρας, κυριολεκτικά».

«Ορόσημο είναι οι ευρωεκλογές, όπως είναι εύλογο. Πρέπει να επιλέξουμε το μείγμα των Ευρωβουλευτών. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

Για ένα κόμμα που θέλει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και να επιλύει προβλήματα ο πήχης είναι η κυβέρνηση. Δεν είμαι αιθεροβάμων, ξέρω πού βρισκόμαστε. Ο στόχος είναι να έχουμε προοδευτική πολιτική για την κοινωνία. Οι συνθήκες πάντα διαμορφώνονται αναλόγως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σοβαρά προβλήματα εμπιστοσύνης και απόστασης από κρίσιμα κοινωνικά στρώματα. Πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές. Δεν έχουμε δει ακόμα τις πολιτικές τομές του Στέφανου Κασσελάκη σε προγραμματικό λόγο για να δούμε αν είναι επαρκείς. Ο πρόεδρος έχει μια πινελιά παραπάνω. Είναι σημαντικό να καταθέσει και ο ίδιος τις προτάσεις του».

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με το εάν όσοι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους, ο κ. Φάμελλος απάντησε «Ναι, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που έχουν υπογράψει στον κώδικα δεοντολογίας, είναι και πολιτικό και ηθικό, το έχουν υπογράψει, ας μην υπογράφαν αυτόν τον κώδικα δεοντολογίας».

Διαβάστε επίσης:

Φερχάτ Οζγκιούρ: Ο μουσουλμάνος βουλευτής που έγινε τομεάρχης του Κασσελάκη, αλλά προτίμησε την Αχτσιόγλου

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά της αποχώρησης των 9 βουλευτών

ΣΥΡΙΖΑ: Ανταλλαγή «πυρών» μετά το μπαράζ αποχωρήσεων – Οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη και ομάδας Αχτσιόγλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42