search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:51
MENU CLOSE

Νότια Κορέα: Ισόβια στην 23χρονη που μαχαίρωσε και διαμέλισε μία άγνωστη γυναίκα «από περιέργεια»

24.11.2023 16:34
KOREA_DOLOFONIA_24_11

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από νοτιοκορεατικό δικαστήριο μία 23χρονη, που παρακολουθούσε με μανία τηλεοπτικές σειρές βασισμένες σε πραγματικά εγκλήματα, η οποία ομολόγησε ότι δολοφόνησε κάποιαν άγνωστη «από περιέργεια».

Η Jung Yoo-jung (Γιουνγκ Γιου-τζουνγκ) ήταν μανιώδης με τα τηλεοπτικά προγράμματα και τα βιβλία που αναφέρονται σε εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στην πραγματικότητα και όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι είχε συμπεριφορά ψυχοπαθούς στα σχετικά τεστ που έγιναν, αναφέρει το BBC.

Η 23χρονη είχε εμμονή με την ιδέα «να προσπαθήσει να κάνει ένα φόνο» και χρησιμοποίησε κάποια εφαρμογή στο διαδίκτυο για να έρθει σε επαφή με μία καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, την οποία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, μέσα στο σπίτι της, τον Μάιο. Η ειδεχθής δολοφονία είχε προκαλέσει σοκ στη Νότια Κορέα.

Τελικά η 23χρονη συνελήφθη και τελικά ομολόγησε την ενοχή της και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου ο εισαγγελέας ζήτησε την εσχάτη των ποινών, η οποία στην Νότια Κορέα είναι η θανατική ποινή.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η 23χρονη παρουσιάστηκε ως μία άνεργη και μοναχική γυναίκα, που ζούσε με τον παππού της και έψαχνε να βρει κάποιο υποψήφιο θύμα επί μήνες. Είχε έλθει σε επαφή με περισσότερα από 50 άτομα, κυρίως γυναίκες, που τα ρωτούσε αν μπορούσε να κάνει μαθήματα κατ΄ οίκον.

Τελικά μέσω της εφαρμογής για διαδικτυακά μαθήματα αγγλικής γλώσσας, γνώρισε την καθηγήτρια και εμφανίστηκε ως μητέρα παιδιού που χρειαζόταν μαθήματα στο σπίτι. Η 26χρονη καθηγήτρια δέχτηκε να συναντηθούν στο σπίτι της, αλλά η συνάντηση αυτή ήταν μοιραία. Η 23χρονη επιτέθηκε στο θύμα με μαχαίρι, τη χτύπησε περισσότερες από 100 φορές, συνέχισε να την μαχαιρώνει ακόμα κι όταν πια η 26χρονη ήταν νεκρή και στη συνέχεια διαμέλισε το πτώμα. Η 23χρονη έβαλε κάποια μέλη του σώματος της νεκρής σε ένα σάκο, πήρε ταξί και κατευθύνθηκε σε μία απομακρυσμένη περιοχή, κοντά σε ποτάμι, βόρεια του Μπουσάν, όπου πέταξε τον σάκο.

Ο οδηγός του ταξί παρατήρησε ότι ο σάκος που κουβαλούσε η 23χρονη είχε ίχνη αίματος και ειδοποίησε την αστυνομία, που την εντόπισε αφού εξέτασε κάμερες ασφαλείας κοντά στο σπίτι του θύματος και την συνέλαβε.

Η 23χρονη είχε πει αρχικά στην αστυνομία ότι ο δράστης του εγκλήματος ήταν άλλος και η ίδια απλά ανέλαβε να πετάξει το πτώμα, στη συνέχεια όμως ομολόγησε ότι η ίδια είχε σφαγιάσει την 26χρονη και απέδωσε την πράξη της στα τηλεοπτικά προγράμματα που παρακολουθούσε με μανία.

Στο δικαστήριο η 23χρονη ομολόγησε την ενοχή της, αλλά ζήτησε επιείκεια, υποστηρίζοντας ότι υπέφερε από παραισθήσεις και άλλα ψυχολογικά προβλήματα την περίοδο που διέπραξε το έγκλημα. Όμως το δικαστήριο δεν δέχτηκε αυτές τις δικαιολογίες, διαπιστώνοντας αντιθέτως ότι το έγκλημα ήταν «πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο». Η ίδια άλλαξε την κατάθεσή της στην αστυνομία πολλές φορές.

Η Νότια Κορέα διατηρεί ακόμα τη θανατική ποινή, αλλά δεν έχει γίνει καμία στη χώρα από το 1997.

Διαβάστε επίσης:

Live η ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων

Αποφυλακίζεται ο Όσκαρ Πιστόριους

Βασιλιάς Κάρολος: Πώς αυξάνει τον πλούτο του, εκμεταλλευόμενος το εθιμικό δίκαιο του Μεσαίωνα (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:51