search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:38
MENU CLOSE

Τρεις εναλλακτικές γειτονιές της Αθήνας που αξίζει να γνωρίσεις (Μέρος 1ο)

25.11.2023 07:00
geitonies-new

Σου αρέσει να δοκιμάζεις καινούργιες γεύσεις; Αγαπάς την τέχνη; Επισκέπτεσαι όσα περισσότερα αξιοθέατα και μουσεία μπορείς; Τότε είσαι στο σωστό μέρος, καθώς μαζί θα ξεκινήσουμε έναν «περίπατο» στην Αθήνα και τις γειτονιές της.

Πεζόδρομοι, άνθρωποι, καταστήματα, ταβέρνες, χρώματα, γεύσεις, εικόνες… δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγράψουμε κάθε μία από τις γειτονιές που αναφέρονται παρακάτω.

Ένα είναι σίγουρο, ότι κάθε μία από αυτές τις γειτονιές έχει κάτι μοναδικό που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες και τους ντόπιους, και σας προσκαλούν να τις ανακαλύψετε, να σας παρέχουν οικειότητα και φιλική διάθεση, όλες σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και φυσικά όλες αξίζουν την προσοχή σας. Πάμε να τις ανακαλύψουμε:

1) Παγκράτι

Το Παγκράτι βρίσκεται περιμετρικά του Παναθηναϊκού Σταδίου και αποτελεί μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, αλλά διαθέτει επίσης τη δική του αυτονομία σε αγορά και διασκέδαση. Είναι κοντά στο κέντρο της πόλης, γεμάτο από περιζήτητα διαμερίσματα, κοντά στο Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας, το Παναθηναϊκό Στάδιο και την οδό Ριζάρη.

Σε κάθε γωνιά ξεπηδούν μικρά μποέμικα καφέ, μπιστρό και μπαράκια για να απολαύσετε το ποτό σας. Το Παγκράτι είναι επίσης γνωστό για τις ονομαστές πλατείες που ξεφυτρώνουν δίνοντας ανάσες στους κατοίκους της όμορφης αυτής γειτονιάς.

2) Πετράλωνα

Τα Πετράλωνα είναι μια περιοχή της Αθήνας που βρίσκεται βόρεια του Ταύρου και της Καλλιθέας, στα ανατολικά του συνορεύει με το Κουκάκι, το Θησείο βορειοανατολικά και βορειοδυτικά με το Γκάζι.

Τα Πετράλωνα μπορεί να έγιναν talk of the town τα τελευταία χρόνια, αλλά διατηρούν ακόμα την πολύ ιδιαίτερη και όμορφη φύση της γειτονιάς που όλοι αγαπάμε. Μπορείτε να περπατήσετε τις γειτονιές των Άνω και Κάτω Πετραλώνων και να ανακαλύψετε πολλά μαγαζιά για φαγητό και ποτό… με χαμηλό budget.

3) Κουκάκι

Το Κουκάκι μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η συνέχεια του κέντρου και της Πλάκας. Είναι η συνέχεια της Μακρυγιάννη και βρίσκεται ακριβώς στους πρόποδες της Ακρόπολης. Η κομβική του θέση δίπλα στο κέντρο αλλά και κοντά στο παραλιακό μέτωπο, το κάνουν μοναδικό τόσο για τους κατοίκους του όσο και για τους τουρίστες που το ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο.

Η βόλτα σας μπορεί να ξεκινήσει από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και να καταλήξει μέσω της οδού Μακρυγιάννη στους πεζόδρομους των οδών Ολυμπίου και Δράκου. Στη γειτονιά αυτή μπορεί κανείς να βρει τα πάντα.

Κλασικά μαγαζιά όλων των ειδών για τις ανάγκες των κατοίκων παντρεύονται τέλεια με τις νέες επιχειρήσεις που έχουν δώσει στη γειτονιά έναν αέρα πολυπολιτισμικότητας. Χόστελ, σουβλατζίδικα και street food παντρεύονται με φούρνους, τουριστικά μαγαζιά αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία.

Διαβάστε επίσης:

Οι Σαμουράι που μαζεύουν σκουπίδια στο Τόκιο (Videos)

Πάνος Νιαβής στο topontiki.gr: «Μέσα από τους “10 πόντους Μαύρο Χιόνι” είδα τα τραύματα του εμφυλίου και τη θέση της γυναίκας στην επαρχία»

Πέντε γραφικά χωριά για (μικρές) φθινοπωρινές αποδράσεις (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:38