search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 08:48
MENU CLOSE

Χαμάς: Μωρό 10 μηνών, ο αδελφός του και η μητέρα τους – όμηροι στη Γάζα – σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

29.11.2023 17:04
hamas moro

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι το 10 μηνών μωρό Κφιρ Μπίμπας, ο τετράχρονος αδελφός του και η μητέρα τους σκοτώθηκαν σε προγενέστερους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ελέγχει τον ισχυρισμό αυτό των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς συνεχίζει να ενεργεί με σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Εκπρόσωποι του IDF μίλησαν με τα μέλη της οικογένειας Μπίμπας, τους ενημέρωσαν για τη δημοσίευση και τους συνοδεύουν αυτή τη στιγμή. Ο IDF ελέγχει την αυθεντικότητα των πληροφοριών.

Την ευθύνη για την ασφάλεια όλων των απαχθέντων στη Λωρίδα της Γάζας φέρει πλήρως η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Η Χαμάς θέτει σε κίνδυνο τους απαχθέντες, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά. Η Χαμάς καλείται να τους επιστρέψει αμέσως στο Ισραήλ. Ο Ισραηλινός Στρατός μαζί με όλες τις άλλες οντότητες θα συνεχίσει να συνοδεύει την οικογένεια Μπίμπας, καθώς και όλες τις οικογένειες των ομήρων. Ο IDF εργάζεται με όλα τα μέσα, πληροφορίες και επιχειρησιακά, για να επιστρέψει τους ομήρους στα σπίτια τους».

Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αναφορά αυτή της αλ Κάσαμ.

Τα τραγικά νέα είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν οργισμένες αντιδράσεις στο Ισραήλ καθώς εδώ και μέρες όλοι περίμεναν την απελευθέρωσή τους στο πλαίσιο της συμφωνίας, ενώ τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση κατηγορούσαν τη Χαμάς για εργαλειοποίηση της κράτησης ενός μωρού για λόγους ψυχολογικής πίεσης.

Όπως μεταδίδει το Al Jazzera, κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο σημείο που είναι γνωστό ως «πλατεία ομήρων» στο Τελ Αβίβ και περιμένουν να ακούσουν περισσότερα για την τύχη της οικογένειας Μπίμπας.

«Οι άνθρωποι εδώ ακούν τις ειδήσεις και απλώς φροντίζουν να επιβεβαιωθούν», σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, λόγω προηγούμενων αναφορών για δολοφονίες αιχμαλώτων που αποδείχθηκαν αναληθείς.

«Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι [η ανακοίνωση από τη Χαμάς] θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος να πιέσουν για τη συνέχιση της εκεχειρίας», λόγω του αρνητικού αντικτύπου που θα συγκέντρωνε η ισραηλινή κυβέρνηση από τον θάνατο ενός τόσο μικρού αιχμάλωτου.

«Το 10 μηνών ήταν πραγματικά πρόσωπο αναφοράς για τους αιχμαλώτους εδώ στην πλατεία», μετέδωσε δημοσιογράφος του Al Jazzera. «Υπήρχε μεγάλη σύγχυση ως προς το γιατί αυτό το μωρό και η μητέρα του δεν απελευθερώθηκαν, καθώς και ο τετράχρονος αδερφός του».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε με εκπροσώπους της οικογένειας Μπίμπας μετά την αναφορά της Χαμάς ότι τρία από τα αγαπημένα τους πρόσωπα σκοτώθηκαν και τους είπε ότι το θέμα εξετάζεται από όλες τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την Τρίτη, ο Νετανιάχου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της οικογένειας στην Kirya στο Τελ Αβίβ.

Ο υπουργός Μπένι Γκαντς αναφέρθηκε επίσης στον συγκεκριμένο ισχυρισμό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και είπε ότι δεν είχε επαλήθευση. «Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι, αλλά είναι μέρος ενός ψυχολογικού πολέμου που διεξάγουν οι εχθροί μας», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στη διαμάχη με τη Βρετανία βάζει το Μαξίμου – «Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε, θέλουμε καλές σχέσεις»

Ντραγκέτα: Ανατριχιαστικές ιστορίες από τη δική – Ανθρωποφάγα γουρούνια και εκβιασμοί με νεκρά ζώα (videos)

Τα 10 πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 08:47