search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 04:48
MENU CLOSE

Χαμάς: Απελευθέρωσε άλλους έξι Ισραηλινούς ομήρους – Ποιες είναι οι δύο γυναίκες που αφέθηκαν ελεύθερες το απόγευμα

01.12.2023 00:09
xamas omhroi 876- new

Άλλοι έξι Ισραηλινοί – πέντε γυναίκες και ένας έφηβος – που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, απελευθερώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των απελευθερωθέντων ομήρων ανέρχεται σε οκτώ την Πέμπτη, αφού νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθερες μια 21χρονη και μια 40χρονη.

Ο Μάτζιντ αλ Ανσάρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, διευκρίνισε πως τρεις εκ των έξι ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν απόψε έχουν διπλή υπηκοότητα: ένας με μεξικανική, ένας με ουρουγουανική κι ένας με ρωσική. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), υπογράμμισε επίσης πως οι δύο Ρωσοϊσραηλινές που απελευθερώθηκαν την Τετάρτη θα πρέπει να προσμετρηθούν στον σημερινό απολογισμό.

Η Χαμάς είχε διαμηνύσει χθες ότι η απελευθέρωση των δύο Ρωσοϊσραηλινών έγινε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για «την υποστήριξη του (προέδρου της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Αναμένεται πλέον η αποφυλάκιση 30 Παλαιστινίων που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, είναι επτά γυναίκες και 23 ανήλικοι.

Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.

Ποιες είναι οι δυο Ισραηλινές που απελευθερώθηκαν νωρίτερα από την Χαμάς

Η 21χρονη Mia Schem, από το Shoham, που απήχθη από το υπαίθριο rave κοντά στο Re’im από τους μαχητές της Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, είναι η μια από τις δύο γυναίκες που απελευθερώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη. Επίκειται σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα και η απελευθέρωση κάποιων ακόμη ομήρων. Οι γυναίκες αφέθηκαν πρώτες καθώς οι όμηροι κρατούνται σε διαφορετικές τοποθεσίες στη Γάζα.

Η 21χρονη Mia είναι καλλιτέχνης τατουάζ και έχει επίσης γαλλική υπηκοότητα. Στις 7 Οκτωβρίου φέρεται να προσπάθησε να ξεφύγει από το ρέιβ πάρτι, όταν τραυματίστηκε από πυρά τρομοκρατών.

Στη συνέχεια συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Λωρίδα της Γάζας. Η Schem ήταν η πρώτη όμηρος που εμφανίστηκε σε βίντεο που γυρίστηκε από τη Χαμάς στη Γάζα, στο οποίο εμφανίζεται να λαμβάνει ιατρική φροντίδα. Η μητέρα της Keren και οι αδερφές της περιμένουν την επιστροφή της.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο με τη μητέρα της, που κυκλοφορεί στα social media, στο οποίο φαίνεται να ενημερώνεται για την απελευθέρωση της κόρης της.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα τη «μεγάλη χαρά» του για την απελευθέρωση μιας Γαλλοϊσραηλινής που κρατείτο όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας, με τον Γάλλο πρόεδρο να δηλώνει ότι το Παρίσι θα συνεχίσει να εργάζεται για την απελευθέρωση όσων ακόμη κρατούνται από τη Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Μοιράζομαι αυτή τη μεγάλη χαρά με την οικογένειά της και όλους τους Γάλλους», τόνισε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Η 40χρονη Amit Soussana, από το Kibbutz Kfar Azza, εργάζεται ως δικηγόρος. Στις 7 Οκτωβρίου είπε στους γονείς της ότι κρύβεται σε μια ντουλάπα μέσα σε ασφαλές δωμάτιο στο σπίτι της. Αρχικά θεωρήθηκε αγνοούμενη. Ωστόσο όπως προέκυψε απήχθη από τη Χαμάς.

Διαβάστε επίσης:

Μπάκινγχαμ: Θα πάει στα δικαστήρια τον Πιρς Μόργκαν μετά τις αποκαλύψεις του για τον πρίγκιπα Άρτσι;

Γλυπτά Παρθενώνα – «Αδειάζει» τον Σούνακ ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου: Εργαζόμαστε για «συμφωνία» – Καμία αναφορά για μόνιμη επιστροφή

Χένρι Κίσινγκερ: 10 συγκρούσεις και χώρες στις οποίες άφησε μια αιματοβαμμένη κληρονομιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48